Review: Catfish – Bound For Better Days

 

Catfish - Bound For Better Days

Catfish – Bound For Better Days
Format: CD (EP) / Label: Independent
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

De Britse band Catfishbewijst met deze EP dat ze (semi) akoestisch net zo krachtig klinkt als hun elektrische bluesrock werk.

Het gaat hier om een band met zoon en vader Matt Long (gitaar, zang) en Paul Long (keyboards, zang) met Adam Pyke (bas) en Kev Hickman (drums). De band bracht vier albums uit, waaronder een livealbum en werd in 2022 genomineerd als Band Of The Year en Instrumentalist Of The Year bij de UK en British Blues Awards.

En nu dus deze EP, die werd opgenomen gedurende de lockdown periodes in 2020 en 2021.

Broken Man bewijst gelijk dat de band (semi) akoestisch ook zeer krachtig klinkt. Dat wordt mede veroorzaakt door de zeer krachtige en doorleefde zang in een broeierige donkere blues met zweterig slidegitaarspel en een bijtende elektrische gitaar.

The Big Picture is een broeierig pompende shuffle met de zacht priemende gitaar van Matt Long. Better Days is vervolgens een opbeurend huppelende shuffle met wat reggae invloeden.

Er staan twee zeer intieme ballads op de EP Het prachtige eerbetoon aan B.B. King When B.B. Sings The Blues en een verrassende cover van Sir Elton John ‘s Sorry Seems To Be The Hardest Word dat een uitvoering krijgt die zeer breekbaar en daarom ook zeer intiem klinkt. Een echt kippenvel nummer!

Opnieuw bewijst de band Catfish dat we hier met een prima Britse bluesrock band te maken hebben, die ook akoestisch uit de voeten kan!

Tracks:
01. Broken Man (Matt Long)
02. When B.B. Sings The Blues (Paul Long)
03. Better Days (Matt Long)
04. The Big Picture (Paul Long/Matt Long)
05. Sorry Seems To Be The Hardest Word (Elton John/Bernie Taupin)

Website: https://www.catfishband.com/

Catfish tour 2022