Review: Cass Clayton Band – Midnight In A Bottle

 

Cass Clayton Band - Midnight In A Bottle

Cass Clayton Band – Midnight In A Bottle
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Independent
Release: 2024

Tekst: Peter Marinus

De Amerikaanse zangeres Cass Clayton werd dit jaar uitgeroepen tot ”favorite female vocalist” door de Colorado Blues Society. Het nieuwe album van Cass en haar band bewijst dat dit volkomen terecht is!

Het geluid van de Cass Clayton Band is zeer soulvol, met her en der wat funky grooves en ook wat bluesinvloeden. De kracht schuilt hem in de zang van Cass, die van het krachtige en zeer soulvolle soort is.

Naast Cass bestaat de band uit Taylor Scott (gitaar, productie), Jon Wirtz (keyboards), Jiho Han (bas) en Eric Imbrosiciano (drums). Een zeer hechte band, die zorgt voor een zeer warme en soulvolle begeleiding van Cass.

Rear View Mirror is direct al een zeer warm groovend voorbeeld van het geluid van de band. Intiem en soulvol met melancholiek huilend gitaar en synthesizerspel en uiteraard de zeer soulvolle zang van Cass. Het intiem deinende Midnight In A Bottle gaat richting de Americana met een bluesy ondertoon.

Na een vrij donker intro begint Take Me Home. Een opgewekt zonnig groovend nummer in een Joss Stone-achtige soulstijl. Vervolgens gaat het romig funkende Don’t Sleep Through The Revolution richting het geluid van the Brand New Heavies, compleet met warm jazzy gitaarspel. Het zeer intiem deinende We’re All Make Believing is het beste als een mix van Michael Franks, Steely Dan en Bill Withers te omschrijven. En nu we het toch over Bill Withers hebben…diens Grandma’s Hands krijgt sprankelende en respectvolle cover.

Slow Fade is voorzien van een Hi-achtig groovend geluid waarna Somebody ‘s On Your Case een lui vet funkend nummer is in de beste Isley Brothers traditie (It ‘s Your Thing) met Earl Randle op de bijtende bluesgitaar.

Het broeierig schurende We’re All Going Down is de voortsluipende funky afsluiter van het album.

Prima band! Prima zangeres! En dus een prima album!

Tracks:
01. Rear View Mirror
02. Midnight In A Bottle
03. Take Me Home
04. Don’t Sleep Through The Revolution
05. We’re All Make Believing
06. Slow Fade
07. Somebody’s On Your Case
08. First Thing Smoking
09. City Noise
10. Grandma’s Hands
11. We’re All Going Down

Website: https://cassclayton.com/