Review: Candy Dulfer – We Never Stop

 

Candy Dulfer - We Never Stop

Candy Dulfer – We Never Stop
Format: CD – Vinyl L – Digital / Label: The Funk Garage – Mascot Label Group
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Saxofoniste Candy Dulfer is weer helemaal terug en is, gezien de albumtitel van haar nieuwe release, voorlopig nog niet van plan om te stoppen! Het verhaal van Candy is onderhand meer dan bekend. Dochter van Hans Dulfer, bevriend met en samen gespeeld met grootheden als Prince, Van Morrison, Dave Stewart en solo uitgegroeid tot een wereldwijd bekende funkster.

Ze is blij dat ze, na al die Corona ellende, weer terug is en viert dat met spetterend nieuw album waarop de nodige party funk te vinden naast intiemere, maar altijd groovende, soul en fusion.

Als altijd wordt ze bijgestaan door multi-instrumentalist en producer Ulco Bed en haar eigen band met onder andere zanger Ivan Peroti, trompetist Philip Lassiter (ex-NPG Hornz), Durand Bernard en Aron Hodek.

Dit keer zijn er twee bekende gastartiesten. De eerste is Chic gitarist Nile Rodgers, die te horen is in de uitbundige partyfunk van Jammin’ Tonight. Een nummer waarin het Chic geluid hand in hand gaat met spetterende blazersfunk a la Tower Of Power. Je pikt het uit duizenden herkenbare gitaargeluid van Nile Rodgers er zo uit! Nile Rodgers is ook aanwezig in de intiem groovende instrumental Convergency waar Candy’s krachtige soulvolle saxspel de show steelt.

De tweede bekende gast is bassist Marcus Miller, die duidelijk funkend aanwezig is in de broeierige funk van The Walls. Het funkfeest gaat op dit album van start met het vet groovende Yeah Yeah Yeah. Een nummer van een ouderwetse Candy funk kwaliteit en waarin je niet om de geest van Prince heen kunt. Prince is ook hoorbaar aanwezig in de intiem groovende soul van Mo’ Seats en het diep funkende We Never Stop.

De funk en fusion worden vermengd in het zacht groovende Deeper en de intieme mellow soul/fusion combi Since I Found U. No Time For This is vervolgens een prima funk nummer met zwaar blubberende funk grooves en invloeden van, wederom, Prince/Morris Day.

Met dit sublieme funkalbum nestelt Candy Dulfer zich direct weer aan de top van de hedendaagse funk! En gelukkig denkt zij er nog niet over om te stoppen!

Tracks:
01. YeahYeahYeah
02. Mo’ Seats At The Table
03. Jammin’ Tonight (feat. Nile Rodgers)
04. Deeper
05. Say Something
06. Raindrops
07. We Never Stop
08. The Walls (feat. Marcus Miller)
09. Perspective (feat. Durand Bernarr, Aron Hodek, Philip Lassiter)
10. Since I Found U
11. Afraid For More
12. No Time For This
13. The Climb
14. Convergency (feat. Nile Rodgers)

Website: https://candydulfer.nl/