Review: Calvin Duncan Jr. – Come Along

 

Calvin Duncan Jr. - Come Along

Calvin Duncan Jr. – Come Along
Format: CD / Label: Independent
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

De Amerikaanse bluesartiest Calvin Duncan Jr. mag met recht een zeer veelzijdige artiest geoemd worden. Alleen al om het feit, dat hij vrijwel alle instrumenten op zijn nieuwe album bespeelt (gitaar, bas, piano, trompet, trombone), slechts bijgestaan door Eric Fowler op drums, fluit en klarinet.

In het verleden kwamen we Calvin Duncan Jr. o.a. tegen bij Denise LaSalle en Willie Clayton.

Het album gaat van start met de opgewekte boogie Come Along, dat gedomineerd wordt door de swingende orgel en pianoklanken van Calvin en diens soulvolle zang. Daarna volgt de spetterende funky blues Your Love Struck Me waarin Calvin gemeen bijtend gitaarspel laat horen.

Het soulvol groovende Carnival Ride trekt ontspannen richting het soulvolle bluesgeluid van bijvoorbeeld Little Milton. Door de tweemans blazerssectie van Duncan en Eric Fowler onstaat er in het broeierige Highway 65 een traag voortslepend New Orleans geluid.

Duncan’s gitaarwerk in What The Blues Does For Me laat wat Freddie King invloeden horen. God, My 4 Children And The Blues is een indrukwekkende akoestische blues gevolgd door het losjes funkende My Everything. Give Me A Love I Can See is een heerlijk soulvolle bluesballad met prima weemoedig huilend gitaarspel.

In de afsluiter Always ontpopt Duncan zich in het intro als een zwoele Isaac Hayes. Het nummer ligt ver buiten de blues maar is wel een intieme soulballad.

Met ‘Come Along’ hebben we een album te pakken met een prima soulvol en bluesy geluid!

Tracks:
01. Come Along
02. Your Love Struck Me
03. Carnival Ride
04. Highway 65
05. What The Blues Does For Me
06. God, My 4 Children And The Blues
07. My Everything
08. Something’s Better Than Nothing
09. Give Me A Love I Can See
10. Always

Website: https://www.facebook.com/calvin.duncan.jr