Review: Cachemira – Ambos Mundos

 

Cachemira - Ambos Mundos

Cachemira – Ambos Mundos
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Heavy Psych Sounds
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Het Spaanse trio Cachemira staat te boek als Stoner Rockband maar bewijst met haar tweede album dat er veel meer dan dat aan de hand is. Natuurlijk, er komen de nodige zware fuzzende riffs voorbij op hun album maar er is ook voldoende ruimte voor de nodige psychedelische invloeden uit de 60’s en er zit zelfs een Rush luchtje aan hun muziek door de hoge zangpartijen.

Het trio Alex Carmona Blanco (drums), Claudia González Diaz (bas, ex-the Mother Crow) en Gaston Lainé (zang, gitaar) uit Barcelona opent hun nieuwe album met een prima voorbeeld van hun veelzijdige Stoner geluid. Don’t Look Back (To The Fire) is een funky zwaar rockend nummer met een duidelijk psychedelisch geluid. Niet zo log als de meeste Stoner maar nog altijd met de nodige smerige killer riffs. En met de zang, die Rush invloeden in het nummer brengt.

Keep An Eye On Me gaat daarna op dezelfde gonzende voet voort en is dus een prima smerige fuzzrocker.

Future’s Sight is vervolgens een dreunend pompende fuzzrocker waaerin je niet om Blue Cheer heen kunt met de woest gierende gitaar van Gaston Lainé Dirty Roads klinkt donker en massief rockend gevolgd door de traag groovende fuzzrock van Mujer Vudà.

Na de snijdend harde fuzzrocker Get Out (Turn Around) duiken er in de afsluiter Ambos Mundos verrassend genoeg Flamenco invloeden op in een verder gierende fuzzrocker.

De band Cachemira bewijst met hun nieuwe album dat zij verrassend genoeg zijn om op te vallen in het Stoner Rock genre.

Tracks:
01. Don’t Look Back (To The Fire)
02. Keep An Eye On Me
03. Future’s Sight
04. Dirty Roads
05. Mujer Vudà
06. Get Out (Turn Around)
07. Coast To Coast
08. Ambos Mundos

Website: https://www.facebook.com/cachemiraband/