Review: C. M. Talkington – Texas Radio

 

C. M. Talkington - Texas Radio - Texas Radio

C M Talkington – Texas Radio
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Birs Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

C.M. Talkington uit Los Angeles, Californië, zal in de muziekwereld niet al te bekend zijn maar in de filmwereld heeft hij een cultstatus. Hij was namelijk de regisseur van de cult-misdaadfilm “Love And A .45”, geprezen door Quentin Tarantino en met een hoofdrol voor actrice Rene Zellweger.

Van deze in Dallas, Texas, geboren regisseur is nu het album ‘Texas Radio’ verschenen. Een album, dat ik zonder enige twijfel kan aanbevelen aan fans van het werk van Daniel Lanois en/of Robbie Robertson.

Met name door de zeer grofkorrelige zang van C.M. hangt  er een broeierige rauwe rand over het album in nummers, die het beste als roots rock gekwalificeerd kunnen worden .

Zijn zeer doorleefde stemgeluid is gelijk al te horen in Feed Your Soul. Een zeer broeierig bluesy nummer met een donker beklemmend geluid en de huilende slidegitaar van producer Paul Leary. Vervolgens is Milk Of Kindness een intiem breekbaar nummer met een broeierig randje door C.M.’s zang. Rene Zellweger is vocaal te gast in het intiem deinende duet Two Steps.

Greenlight is een zeer grimmige rocker met gemene vervormde zang. Een nummer dat aan een roots rock versie van T. Rex doet denken. C.M.’s zang klinkt in Let Yourself In uiterst donker en grimmig in een grimmig riffende nummer. Na het landerige Back To Myself is het de beurt aan Desiree. Een nummer met een J.J. Cale-achtige loomheid.

Speed Of Light klinkt hoekig en funky met zeer dwingende zang. C.M. sluit het album solo af met het breekbare, Graham Parker-achtige, Let It Begin.

Hopelijk ontstijgt dit prima album C.M. Talkington’s cultstatus!

Tracks:
01. Feed Your Soul
02. Milk Of Kindness
03. Two Steps
04. Greenlight
05. Let Yourself In
06. Back To Myself
07. Desiree
08. Believe
09. Speed Of Light
10. Let It Begin

Website: Facebook