Review: Buzz Electro – Wasted

 

Buzz Electro - Wasted

Buzz Electro – Wasted
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2024

Tekst: Peter Marinus

Herinner je je het geluid van de desert-rock nog? Gruizige spijkerharde rock met de nodige psychedelische invloeden waarmee een band als Queens Of The Stone Age wereldberoemd werd. Het trio Buzz Electro uit Austin, Texas, tapt uit hetzelfde muzikale vaatje.

Joseph Oney (zang, gitaar), Daniel Beaty (bas) en Colby Mockler (drums) gooien er op hun nieuwste album gelijk de beuk in via het gruizig pompende Pistoleer. Een gruizig pompend nummer, broeierig stuwend, vol met QOTSA invloeden.

Vervolgens is Big Cheese een luie harde pomper waarin je naast de QOTSA invloeden ook de invloed van Cheap Trick tegenkomt. Na het log groovende en grimmig rockende Better Off Dead duiken er in Blood Red Sky harde funky Led Zeppelin invloeden op, uiteraard wel in in een broeierig traag grommend muzikaal décor. The Hive is een modderige, onstuitbare, riff-rocker.

Met Time Waste begeeft het trio zich op het bedwelmende psychedelisch galmende terrein. De QOTSA invloeden zijn overduidelijk aanwezig in de logge broeierig afsluiter van het album, Acid Pond.

Voor mij zijn de leden van Buzz Electro de nieuwe helden van de spijkerharde desert-rock!

Tracks:
01. Pistoleer
02. Big Cheese
03. Lo-Fli
04. Better Off Dead
05. Blood Red Sky
06. The Hive
07. Time Waste
08. Acid Pond

Website: https://www.facebook.com/buzzelectroband/