Review: Budda Power Blues – Collective

 

Budda Power Blues - Collective

Budda Power Blues – Collective
Format: CD – Digital / Label: Mobydick Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Het vijfde album van de Portugese band Budda Power Blues verrast mij op een zeer prettige wijze. Tot die conclusie kom ik al snel na beluistering van hun nieuwe album ‘Collective’.

Deze band werd oorspronkelijk als trio opgericht in 2004 bestaand uit Budda Guedes (zang, gitaar), Nico Guedes (drums) en Carl Minnemann (bas) en is nu uitgebreid met João Martins (saxofoon), Rui Pedro Silva (trompet) en João Andresen (harmonica).

De blazers zorgen voor een flinke soul injectie terwijl de bluesharp van  João Andresen nog een extra blueslaag aan het geluid van de band aanbrengt.

Het album gaat heerlijk van start met de swingende rhythm & blues van It Doesn’t Matter waarin het New Orleans geluid hoorbaar aanwezig is. Een onweerstaanbaar soulvol nummer met prima zang van Budda Guedes.

Vervolgens is Multiple Times een gruizig pompende shuffle onder aanvoering van de rauwe gitaariffs van Budda Guedes. Good Old Pair Of Jeans is een luchtige swinger met een folky blues geluid a la McGuinness-Flint.

Het New Orleans geluid duikt weer op in het uitbundige Different Thoughts waarin ook de Bo Diddley beat te horen is. Met The Least Resistance Path To Harmony gaat de band op de broeierig groovende G. Love toer terwijl de blazers voor een Handbags And Gladrags sfeertje zorgen.

So Long is een zeer indrukwekkende bluesrock ballad met galmend twanggitaar spel. Gonna Travel Far is een zeer broeierige swampblues gevolgd door de hoekige groover The Trade That Time waarin opnieuw het New Orleans geluid te horen is.

Zowel de soulblues These Arms als het intieme Brothers From Different Mothers zijn uiterst intieme en indrukwekkende ballads.

Ik word erg blij van dit nieuwe album van Budda Power Blues. Een dikke aanrader!

Tracks:
01. It Doesn’t Matter
02. Multiple Times
03. Good Old Pair Of Jeans
04. Different Thoughts
05. The Least Resistance Path Top Harmony
06. So Long
07. These Arms
08. Gonna Travel Far
09. The Trade That Time
10. You’re Gonna Miss Me
11. Brothers From Different Mothers

Website: https://www.facebook.com/buddapowerblues