Review: Bryce Janey – Blue Moon Rising

 

Bryce Janey - Blue Moon Rising

Bryce Janey – Blue Moon Rising
Format: CD – Digital / Label: Grooveyard Records
Release: 2022

Tekst: Jan Wolf

De uit Iowa afkomstige Bryce Janey levert met ‘Blue Moon Rising’ alweer zijn twaalfde studioplaat af in zijn solo carrière. Een carrière die begon in 1995 toen hij besloot om onder de vleugels van The Janeys (het bandje waar hij in zat samen met zijn vader en moeder) uit te komen om en op eigen benen te gaan staan.

Het album is de opvolger van het uit 2018 stammende ‘Brand New Day’ en opent lekker met de scheurende gitaarlick die Back In The Day iets vuigs meegeeft bovenop het toch al prima rockende nummer.

Dat prima rocken gaat de heren bijzonder goed af en de tandem van Dan “DJ” Johnson en Eric Douglas op respectievelijk bas en drums is er een die van wanten weet. De solo’s die Bryce uit zijn Strat tovert zijn rauw en smaakvol tegelijk. Het is een lijn die zeer constant wordt doorgetrokken over de rest van de negen nummers die het album telt, iets meer dan vijftig minuten goed verzorgde bluesrock.

De opnames vonden eerder dit jaar plaats in de Southwest Studio’s onder leiding van Bryce Janey zelf en producer Joe Romanolga, het mixen en masteren van het geheel werd door Janey alleen gedaan.

Nergens klinkt het geluid dicht gesmeerd en alle partijen komen goed tot hun recht. Voor liefhebbers van het betere baswerk is dit dan ook een heerlijk album geworden want hetgeen Dan “DJ” Johnson hier uit zijn basgitaar tovert is van een zeer hoog niveau. Heel wonderbaarlijk mag dat gezien zijn reputatie en indrukwekkende loopbaan niet zijn maar op een gitaar gedreven plaat als deze betekent dat niet dat het onvermeld dient te blijven.

Al met al is ‘Blue Moon Rising’ een album geworden waarop de liefhebbers van Bryce Janey hem graag horen. Met nu dus twaalf platen op de teller is dat alleen al een prestatie.

Tracks:
01. Back In The Day
02. Blinded
03. Strategy
04. Blue Moon Rising
05. Breaking Away
06. Misunderstood
07. Pain In My Heart
08. Lonesome Train
09. Future Blues
10. It’s Not Too Late To Say Goodbye

Band:
Bryce Janey: Guitar & Vocals
Dan “DJ” Johnson: Bass Guitar
Eric Douglas: Drums

Website: http://www.thejaneys.com/