Review: Bryan Adams – So Happy It Hurts

 

Bryan Adams - So Happy It Hurts

Bryan Adams – So Happy It Hurts
Format: CD – LP – Digital – Limited Edition Box Set / Label: BMG
Release: 2022

Tekst: Joop van Rossem

Met enige regelmaat vind ik het heerlijk om een oud Bryan Adams-album op te zetten en dan met name ‘Reckless’ (1984), ‘Into The Fire’ (1987), ‘Waking Up The Neighbours’ (1991) en niet te vergeten zijn spetterende liveregistratie ‘Live ! Live ! Live !’ uit 1988.

De afgelopen 25 jaar ben ik de in het Canadese Ontario geboren rocker blijven volgen en de conclusie moet luiden dat hij het niveau van die zojuist vermelde platen nooit meer heeft kunnen aantikken, maar tegelijkertijd ook niet te betrappen is op een slechte verzameling liedjes.

Dat betrappen lukt ook niet op zijn inmiddels vijftiende worp ‘So Happy It Hurts’, een dozijn nieuwe liedjes die hij onder meer componeerde in samenwerking met zijn oude maatjes Jim Vallance en Robert Jon ‘Mutt’ Lange.

Tijdens de opnames deed Adams het meeste zelf met incidentele hulp van bevriende musici of zoals in Kick Ass, een eerbetoon aan de rock, het inleidende praatje van John Cleese.

Dat het openings- en titelnummer al in oktober van 2021 op de wereld werd losgelaten als eerste single is begrijpelijk: een op de radio toegesneden nummer met een fantastisch refrein, in een betere muziekwereld ongetwijfeld goed voor een top 10-notering. Het daaropvolgende Never Gonna Rain is eveneens een lekker rockertje met gospelkoortjes, met You Lift Me Up en op het eind These Are The Moments That Make Up My Life bedient hij de liefhebbers van powerballads.

Adams is veel te honkvast om het pad der melodieuze rock te verlaten, toch krijgt Always Have, Always Will een licht reggaetintje en is I’ve Been Looking For You een retro aandoend rock ’n rollertje. Zoals gezegd: deze veteraan stelt nooit teleur !

Website: https://www.bryanadams.com/

Bryan Adams - So Happy It Hurts