Review: Brent Cobb – And Now Let’s Turn To Page…

 

Brent Cobb - And Now Let s Turn To Page...

Brent Cobb – And Now Let’s Turn To Page…
Format: CD / Label: Thirty Tigers Records – V2 Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Het vijfde album van de Amerikaanse singer-songwriter Brent Cobb uit Georgia kan gezien worden als één grote dankbetuiging aan God. Brent is Hem dankbaar nadat hij een auto ongeluk had, met zijn 1-jarige zoon Tuck aan boord. Tuck bleef wonder boven wonder ongedeerd en daarna telde Brent zijn zegeningen en besloot zijn nieuwe album een gospelalbum te maken.

Een album, dat op één eigen nummer na, geheel gevuld is met gospeltraditionals.

In de handen van Brent klinken deze traditionals echter zeer intiem en soulvol terwijl er op enkele nummers ook behoorlijk gerockt wordt.

Brent wordt op het album bijgestaan door producer en neef Dave Cobb, Brian Allen (bas), Mike Harris (gitaar), Chris Powell (drums, percussie), Philip Towns (keyboards) en de backing vocals van Alecia Granty, Anderson east, The Antioch Gospel Trio, Caylee Hammack en Renee Cobb.

De opener Just A Closer Walk With Thee is een alom bekende gospel traditional, die op een zachte soulvolle wijze wordt vertolkt. Brent heeft een aangename warme en intieme stem en Mike Harris is verantwoordelijk voor indringend huilend gitaarwerk.

Ook When It’s My Time klinkt zeer intiem, warm en soulvol met goddelijk galmend gitaarspel.

Are You Washed In The Blood kennen we van de versie van Johnny Cash. Bij Brent is het een pittig funkend nummer geworden, wiens grooves aan een mix van “Clap For The Wolfman”(Guess Who) en “Don’t Call Us, We’ll Call You” (Sugarloaf)  doen denken

Softly And Tenderly, de titel zegt het al, is een intieme gospel ballad met rauw gitaarwerk en hartverscheurende backing vocals, The Old Rugged Cross werd in het verleden opgenomen door onder meer Johnny Cash, Willie Nelson en Chet Atkins. De backing vocals zorgen voor een hoog gospelgehalte in een Willie Nelson-achtig nummer.

De blues komt groovend aan bod in We Shall Rise. Een nummer met een J.J. Cale achtige loomheid en prima hard bijtend gitaarspel. Het eigen nummer Old Country Church klinkt al even intiem en soulvol als de traditionals.

Het album wordt zeer passend a capella afgesloten met Blessed Be The Tie That Binds.

Een zeer persoonlijk en intiem album waarop Brent een geheel eigen, soulvolle, draai aan de gospel geeft.

Een zeer luide “Hallelujah” lijkt mij dan ook op zijn plaats.

Tracks:
01. Just A Closer Walk With Thee
02. When It’s My Time
03. In The Garden
04. Are You Washed In The Blood?
05. Softly And Tenderly
06. The Old Rugged Cross
07. We Shall Rise
08. Old Country Church
09. Blessed Be The Tie That Binds

Website: https://www.brentcobbmusic.com/