Review: Brad “Guitar” Wilson – Lovers Before Sunrise

 

Brad “Guitar” Wilson - Lovers Before Sunrise

Brad “Guitar” Wilson – Lovers Before Sunrise
Format: CD / Label: Cali Bee Music Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Gitarist en zanger Brad”Guitar” Wilson bewees op zijn vorige albums al een zeer veelzijdige artiest te zijn. Die veelzijdigheid blijkt ook al uit het feit, dat hij, naast zijn bluesrock albums, ook bezig is met het componeren van film- en t.v. soundtracks.

Inmiddels is hij al toe aan zijn zesde album. Een album, dat geproduceerd werd door de o.a. van Aerosmith bekende producer Francis Buckley.

Ook op dit album valt de veelzijdigheid van Brad in positieve zin op.

De stevige bluesrock kant komt aan bod in de logge en hoekige Cream cover Sunshine Of Your Love, de losjes rockende cover van de Muddy Waters klassieker I’m Ready, de gruizige rocker met Walter Trout trekjes Rollin’ Thunder en vooral in de live uitvoering van Slide On Over, een overweldigend stevig nummer met de nodige Hendrix trekjes.

Dat je ook kunt rocken zonder de volumeknop helemaal open te draaien bewijst Brad in de ongecompliceerde rocker When You Get To My House (met hard schurend gitaarwerk) en het haast boppende Black Coffee At Sunrise. De soulvolle kant van Brad is te horen in de sprankelende rhythm & blues van More Than I Do. Een luchtig nummer in een haast Delbert McClinton-achtige stijl.

Blues Magic is een broeierig en loom soulblues nummer, dat gevolgd wordt door de intieme blues van Big Fish. Leroy Carr’s Blues Before Sunrise is een energieke shuffle versie gestoken met hard vlammend gitaarspel van Brad. Zijn gitaarspel is in de bluesrock ballad I’m Still Breathin’ gewoonweg uitmuntend te noemen.

Dat Brad in Goin’ Fishin’ In The Rain behoorlijk wat van Bob Seger geleend heeft vergeven we hem graag aangezien we hier met een prima pompende rocker te maken hebben. In het intieme zydeco achtige Down At The Twist And Shout zingt Brad een duet met Deb Jacobs.

Allemaal bewijzen dat we opnieuw op een prima wijze te maken hebben met de veelzijdigheid van Brad “Guitar” Wilson. Een aanrader dus!

Tracks:
01. More Than I Do
02. Blues Magic
03. Big Fish
04. Blues Before Sunrise
05. Sunshine Of Your Love
06. When You Get To My House
07. I’m Still Breathin’
08. Goin’ Fishin’ In The Rain
09. I’m Ready
10. Black Coffee At Sunrise
11. Rollin’ Thunder
12. Down At The Twist And Shout
13. Words I Want To Say To You
14. Slide On Over (live)

Website: https://bradwilsonlive.com/home

Brad “Guitar” Wilson - Tour