Review: Brad “Guitar” Wilson – Brad “Guitar” Wilson

 

Brad “Guitar” Wilson - Brad “Guitar” Wilson

Brad “Guitar” Wilson – Brad “Guitar” Wilson
Format: CD / Label: Cali Bee Music Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

De Californische gitarist-zanger Brad “Guitar” Wilson is een zeer veelzijdige artiest. Naast het maken van heerlijke bluesrock albums houdt hij zich ook bezig met het componeren van soundtracks als Vampires en Ghosts Of Mars en muziek voor TV series als The Young And The Restless en Passions.

Zijn bluesrock kant is weer volop te beluisteren op zijn nieuwe, vierde, album, die hij samen met Brian Beal (bas), Adam Gust (drums), Frankie Vriens (keyboards), Peter Wolf (drums), Rod Wilson (drums), Jeff Covell (bas), Oscar Huguet (bas), Daniel Guitarra en de Nederlandse inbreng op dit album, Jack van Aert (bas, o.a. Dirty Fingers en License2Play) en Willem van Kempen (drums, o.a. The Chris Bevington Organisation).

Het nieuwe album van Brad is een album geworden, dat elke liefhebber van het betere bluesrock gitaarwerk in huis hoort te hebben.

In het ingenieuze spel van Brad zijn verschillende invloeden hoorbaar, zoals Jeff Beck, Roy Buchanan en B.B. King, waaraan hij een geheel eigen draai geeft.

https://youtu.be/C9UacUzkY4c

Begonnen wordt met Ballad Of John Lee, dat een eerbetoon aan John Lee Hooker is. Uiteraard is er dan sprake van een moddervette boogie met uiterst smerig gitaarwerk.

Walkin’ Thru The Park is een cover van het Muddy Waters nummer, dat een soepel groovende funky uitvoering heeft gekregen waarin Brad zijn gitaar bijtend laat priemen. Rock Me Baby is een cover van de B.B. King klassieker. Uiterst lui en intiem vertolkt met venijnig gitaarwerk en soulvol orgelspel van Frankie Vriens.

De volgende cover is House Is Rockin’ van Stevie Ray Vaughan in een krachtig schurend rockende versie met schroeiend hard gitaarspel.

Ook Someday After Awhile is een cover en wel van Freddie King. Het spel van Brad is in deze soulvolle slowblues als gewoonweg magnifiek te omschrijven.
De blues maakt in You’re The One For Me even plaats voor een luchtig pompend rocknummer met rockabilly invloeden in het gitaarspel.
De klassieker I Can’t Quit You Baby heeft de gierende, bijtende en snerpende gitaar van Brad in de hoofdrol.

Verrassend is Hang With A Bang. Hierin waagt Brad zich ineens aan de confectiefunk in een stijl die zou passen bij Boz Scaggs en Johnny Bristo. En Brad komt er nog mee weg ook! De instrumental Avatar combineert de beste elementen uit het spel van Jeff Beck en Roy Buchanan in een broeierig lui pompend nummer. Tales Of Brave Ulysses van Cream krijgt een vrijwel identiek klinkende cover.

De motor wordt gestart voor de afsluiter Drivin’, een lekker stuwende bluesrocker met bijtend gitaarspel.

Gitaarliefhebbers, jullie weten wat je te doen staat! Aanschaffen dit heerlijke bluesrock album van Brad “Guitar” Wilson!

Tracks:
01. Ballad Of John Lee
02. Walkin’ Thru The Park
03. Rock Me Baby
04. House Is Rockin’
05. Someday After Awhile
06. You’re The One For Me
07. All Kinds Of A Fool
08. I Can’t Quit You Baby
09. Hang With A Bang
10. Avatar
11. Tales Of Brave Ulysses
12. Drivin’

Website: https://bradwilsonlive.com/home