Review: Brad Gillies – Euphoria

 

Brad Gillies - Euphoria

Brad Gillies – Euphoria
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Independent
Release date: 2024

Tekst: Peter Marinus

Mocht je helemaal gek zijn op smerige, gore, zeer ongepolijste garageblues, dan kan ik je het nieuwe album van Brad Gillies uit het Australische Tasmanië van harte aanbevelen.

Deze one-man band gaat hierop ongenadig tekeer en peinst er niet over om zijn nummers enigszins te polijsten. Nee! Hij zet zijn fuzz knop/pedaal helemaal open en begint zijn album met het traag bonkende In Any Sense waarin zijn grimmig snijdende fuzzslide alle ruimte krijgt waardoor Bob’s zang nauwelijks meer hoorbaar is. Clover is een rauwe distorted fuzzboogie met een schurend pompend geluid.

Dan volgt Bleedin’ Finger Blues. Een uiterst smerige, zeg maar gerust gore, hoekige fuzzblues. Horned Toad Stomp is wederom een smerig snijdende fuzzboogie gevolgd door het moddervet ploegende Crossroads.

Na het dreigend schurende Bob’s 6 Strings volgt het loodzwaar schurende Precious Dimes. Eigenlijk is het totaal overbodig om alle nummers hier stuk voor stuk voor te stellen want het album is geheel gevuld met nummers, die allemaal gemeen smerig schurend rocken.

De afsluitende track This Last Week is daar een prima smerig rockend voorbeeld van.

Wat een heerlijk smerig garagebluesalbum van one man band Brad Gillies!

Tracks:
01. In Any Sense
02. Clover
03. Bleedin’ Finger Blues
04. Horned Toad Stomp
05. Crossroads
06. Bob’s 6 Strings
07. Precious Dimes
08. Sifting
09. Reciprocation
10. This Last Week

Website: https://www.facebook.com/gilliesblues.au/