Review: Box Of Kings – Fake With Grace

 

Box Of Kings - Fake with Grace

Box Of Kings – Fake With Grace
Format: CD / Label: Eigen beheer
Release: 2022

Tekst: Joop van Rossem

Als je liefhebber bent van een lekkere portie (Southern) rock die wordt opgediend met fijne melodielijnen en attractieve hooks, dan ben je bij Box Of Kings aan het juiste adres. De groep werd eind 2018 boven de doopvont gehouden door het duo Jeroen Doppen (gitaar, bas) en Chris Hordijk (zang, drums).

Laatstgenoemde zou je kunnen kennen van zijn deelname aan The Voice Of Holland waar hij net geen winnaar werd maar wel enkele keren opdook in de Nederlandse hitlijsten. De band werd aangevuld met Rutger Berendsen en Willem van den Berg, die ook op dit langspeeldebuut incidentele bijdragen leveren.

In 2019 hoorden we voor het eerst van Box Of Kings middels de EP ‘Symphony Of Superficially’, een jaar later gevolgd door een Live-EP, waarvan Symphony of Superficially en Two Timin’ Woman ook weer op dit cd’tje te horen zijn. In een kleine 35 minuten levert het kwartet een indrukwekkend visitekaartje af waarvan ook de programmeurs van Arrow Classic Rock onder de indruk waren want opener Smoke On The Horizon (We Only Know Everything, Avalon en Molly My Dear stonden op dit fijne radiostation al meerdere malen op de playlist.

Meer dan terecht want de lekkere rock van Box Of Kings steunt op prima composities met een heldere kop, middenrif en staart, (meerstemmige) vocalen en strakke arrangementen.

‘Fake With Grace’ bevat acht liedjes met een onweerstaanbare polsslag !

Tracks:
01. Smoke On The Horizon (We Only Know Everything)
02. Avalon
03. When The Heartache Ends
04. Molly My Dear
05. Behind The Masquerade
06. Symphony Of Superficiality
07. Odd One Out
08. Two Timin’ Woman

Website: https://boxofkings.com/