Review: Boo Boo Davis – Boo Boo Boogaloo

 

Boo Boo Davis - Boo Boo Boogaloo

Boo Boo Davis – Boo Boo Boogaloo
Format: CD/Digital / Label: Blue Lotus Recordings
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Authentieke, stoere en ruige blues. Zonder enige opsmuk. Dat krijg je gegarandeerd aangeboden door Boo Boo Davis. Een zanger-harmonicaspeler uit Drew, Mississippi.

Hij begon als 7-jarig jochie als drummer in de familieband. Hoewel drummer…voor drums was geen geld dus moest Boo Boo het met wat blikken doen.

Nadat het gezin verhuisd was naar St. Louis begon Boo Boo als drummer in de bands van Doc Terry en Little Aaron. Ook vormde hij met zijn broers John en S.L. een band, die de huisband werd van Tabby ‘s Red Room in East S t. Louis. En die vaste stek hielden ze achttien jaar vast!

In 1999 verscheen Boo Boo’s debuut album ‘East St. Louis’.

Op zijn nieuwste album speelt gitarist LA Jones een zeer belangrijke rol met zijn harde,  rauwe en bij vlagen ziedende spel. Adrianna Marie (bas) en Chris Millar (drums) zorgen onverstoorbaar voor een solide ritmische basis.

Ze beginnen met de broeierige funky  shuffle Little House By Myself waarin het branderige gitaar spel van LA Jones gelijk opvalt naast de vurige harmonica en de krachtige stem van Boo Boo. At The Red Door klinkt lekker losjes en luchtig met dit keer jazzy gitaarspel van LA Jones.

In She Made Me Evil kruipt Boo Boo op een haast Howlin’ Wolf achtige wijze onder je huid in een broeierig groovend nummer. Blues On My Mind is een lome getergde blues met de kreunende harmonica van Boo Boo en de gruizig bijtende gitaar van LA Jones. In Make Everything Alright gaat Boo Boo op een Sam Cooke-achtige wijze de soulkant op.

Na het lui voortslepende Hell Round Here laat LA Jones zijn gitaar in de beste Elmore James traditie vlammen in Once A Year. Boo Boo Boogaloo is niets meer, maar vooral niets minder, dan een 1 akkoord boogie met  een onstuitbaar ritme en ziedend slidewerk.

Boo Boo barst in snikken en snotteren uit in de slowblues I Got The Crying Blues waarna de dreunende blues boogaloo Jungle Bump het album afsluit.

Boo Boo Davis zegt van zich zelf “no, you ain’t gonna find nobody no better” en na beluistering van dit heerlijke album sluit ik mij helemaal bij zijn mening aan!

Tracks:
01. Little House by Myself
02. At the Red Door
03. She Made Me Evil
04. Blues on My Mind
05. Make Everything Alright
06. Hell Round Here
07. Once a Year
08. Boo Boo Boogaloo
09. I Got the Crying Blues
10. Jungle Bump

Website: https://www.stlouisbooboo.com/