Review: Bobby Rush – All My Love For You

 

Bobby Rush - All My Love For You

Bobby Rush – All My Love For You
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Deep Rush
Release: 2023

Tekst: Henk Hekkelman

Bluesman Bobby Rush, de 89-jarige koning van het Chitlin’ Circuit, doet het nog steeds goed. In 2020 bracht hij ‘Rawer Than Raw‘ uit, een akoestische solo-LP die hem een ​​Grammy-nominatie opleverde voor Best Blues Album. Nu is hij terug met een volledige band voor het nieuwe album ‘All My Love For You’. De leeftijd heeft de stem, het speelvermogen en de humor van Rush niet verminderd.

Het Chitlin’ Circuit was een verzameling optredens in het oostelijke, zuidelijke en hogere middenwesten van de Verenigde Staten die commerciële en culturele acceptatie boden aan Afro-Amerikaanse muzikanten, cabaretiers en andere entertainers tijdens het tijdperk van rassenscheiding in de Verenigde Staten. tot en met de jaren zestig

‘All My Love For You’, een album met tien originele nummers geschreven en geproduceerd door Rush, is semi-autobiografisch. Het is verrukkelijk, grappig en soms ordinair, met goed gemaakte liedjes en geweldig muzikaal vakmanschap. Rush is een van de groten, een legendarische bluesman. ‘All My Love For You’ is een van zijn beste albums. En dit is toch al zijn 29e.

Rush heeft een fascinerend leven geleid: van The King of the Chitlin Circuit, optredens met Elmore James en BB King, Howlin’ Wolf en Muddy Waters, tot het winnen van zijn eerste Grammy Award op 83-jarige leeftijd voor zijn album Porcupine Meat (2016). Sindsdien is hij alleen maar beter en populairder geworden.

Openingsnummer I’m Free, een funky autobiografisch verhaal over Rush die katoen plukte in de velden. Het is zijn ode aan het feit dat hij op zo’n jonge leeftijd uit dat leven stapte en zijn eigen show runde zonder dat iemand hem vertelde wat hij moest doen. Humor is onderdeel van Bobby Rush’s All My Love For You , compleet met lachwekkende teksten. Hij communiceert feelgood-humor met zijn zang, zoals op TV Mama,

I’m The One, een ander hoogtepunt, is helemaal Bobby Rush en hoe hij geboren is om de blues te zingen. Maar niet zoals BB King, Guitar Slim of Muddy Waters. “Ik ben degene die de funk in de blues heeft gestopt”, zingt hij. Dit nummer viert zijn geschiedenis, inclusief wat hij leerde van BB King en Muddy Waters nadat hij in 1952 in Chicago aankwam.

Rush wordt serieus met You’re Gonna Need A Man Like Me, een blues-achtig nummer over een verloren liefde. Rush levert een soulvol nummer over zijn wens dat de vrouw die hem verliet zou terugkeren. Je twijfelt er geen moment aan dat hij dit verhaal waarschijnlijk ook heeft beleefd, zijn harpspel is net zo soulvol en authentiek als zijn zang.

Op de funky R&B van One Monkey Can Stop A Show speelt hij een van zijn oudere nummers opnieuw uit. Het is een nieuwe interpretatie van zijn nummer ‘One Monkey Don’t Stop No Show’ uit 1995, over een vrouw die Rush verlaat vanwege zijn slechte flirtende manieren.

Als liefhebber van blues, humor en een tikkeltje ondeugende teksten mag je dit album niet missen.

Tracks:
01. I’m Free
02. Running in and Out
03. I Want To
04. One Monkey Can Stop a Show
05. I Can’t Stand It
06. TV Mama
07. I’ll Do Anything for You
08. I’m the One
09. You’re Gonna Need a Man Like Me
10. I Got a Proposition for You

Website: https://www.bobbyrushbluesman.com/