Review: Bobbie Nelson And Amanda Shires – Loving You

 

Bobbie Nelson And Amanda Shires - Loving You

Bobbie Nelson & Amanda Shires – Loving You
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Silver Knife Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

‘Loving You’ is een heel bijzonder album. De albumtitel refereert ongetwijfeld aan het respect en de liefde, die Americana zangeres en violiste Amanda Shires heeft voor Bobbie Nelson. Die liefde voor het werk van de zuster van Willie Nelson ontstond nadat Amanda Bobbie live aan het werk had gezien. Ze was zwaar onder de indruk van de krachtige en emotionele wijze van pianospelen van Bobbie.

Een samenwerking kon dus niet uitblijven en in het geval van Bobbie Nelson gaat  het om een postume samenwerking want zij overleed, op 91-jarige leeftijd, op 10 maart 2022.

In 2021 kwamen Amanda en Bobbie bij elkaar in de Arlyn Studios in Austin, Texas en vulden het album hoofdzakelijk met covers van klassieke countrysongs en pop standards.

Het eerste nummer, Waltz Across Texas, werd geschreven door Billy Talmadge en is een sierlijke wals, die door het sprankelende pianospel van Bobbie en de warme zwoele viool van Amanda zeer intiem klinkt. Always On My Mind is vooral bekend door Willie Nelson en krijgt een zeer stemmige versie met zeer krachtige zang van Amanda, die de kwaliteit van Dolly Parton benadert, en het statige pianospel.

Vervolgens is Old Fashioned Love een uitbundig swingend nummer waarin de krachtige fiddle van Amanda een belangrijke rol speelt. Broer Willie Nelson is te horen in een sprankelende versie van de klassieker Summertime. Na de breekbare ballad Angel Flying Too Close To The Ground volgt het weldadig georkestreerde Dream A Little Dream Of Me.

Tempted And Tried is een indringende ballad met ontzettend krachtige zang van Amanda La Paloma krijgt een sfeervolle ballroom versie, die prima bij  de rest van de nummers past. Loving You is een intieme instrumentale solospot van Bobbie en haar piano steelt de show in de afsluiter, de klassieker Over The Rainbow.

‘Loving You’ is een zeer liefdevol en respectvol eerbetoon aan Bobbie Nelson geworden!

Tracks:
01. Waltz Across Texas
02. Always On My Mind
03. Old Fashioned Love
04. Summertime
05. Angel Flying To The Ground
06. Dream A Little Dream Of Me
07. Tempted And Tried
08. La Paloma
09. Loving You
10. Over The Rainbow

Website: https://amandashiresmusic.com/