Review: Bob Doug – Mirage

 

Bob Doug - Mirage

Bob Doug – Mirage
Format: CD / Label: Independent
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Na Triggerfinger is er weer een Belgische band, die zware rock vermengt met een flinke laag fuzz en af en toe ook wat psychedelica. Ik heb het dan over de band Bob Doug uit Brussel. Een band, die bestaat uit Bob Doug (zang, gitaar), “Mr. Justice” (keyboards), “Empty Glass Al” (bas) en “El Gringo Terminato” (drums).

Zij hebben zojuist hun nieuwe, derde, album uitgebracht dat gevuld is met broeierige rock.

Na het intro van het album, Into The Mirage, met rauw raspend gitaarspel en het orgel van Mr. Justice gaat het album echt van start met Road 98. Een broeierige, swampy, rocker met een bluesy geluid, loeiend bijtend gitaarwerk en zweterige grooves.

Het massief rockende Driven By Sex klinkt als een mix van Triggerfinger en Motörhead met een enorme hoeveelheid fuzz. De lui riffende fuzzrocker Here We Go (Now) heeft wederom een broeierig geluid.

Het mid-tempo Black Coat is een intieme bluesy ballad, die gevolgd wordt door het intiem sprankelende 4AM Room Service waar een dromerig psychedelisch randje aan zit. Flip The Switch is daarna weer een gruizige fuzzrocker met een donkere sfeer. De blues is te horen in het akoestische en toch broeierige Going Back Home.

De afsluiter Friends is een gestaag stuwende rocker met een verrassend Herman Brood & his Wild Romance achtige energie.

Opnieuw leveren onze zuiderburen een prima rockende band bij ons af. Bob Doug is de naam!

Tracks:
01. Into The Mirage
02. Road 98
03. Driven By Sex
04. Here We Go (Now)
05. Black Coat
06. 4AM Room Service
07. Flip The Switch
08. Kings Of The Desert
09. Going Back Home
10. Friends

Website: https://www.facebook.com/BobDougBand