Review: Bob Corritore & Friends – Women In Blues Showcase

 

Bob Corritore & Friends - Women In Blues Showcase

Bob Corritore & Friends – Women In Blues Showcase
Format: CD – Digital / Label: VizzTone Label Group
Release date: 2023

Tekst: Peter Marinus

Op zijn nieuwste album heeft harmonica speler Bob Corritore zichzelf helemaal in dienst gesteld van zijn vrienden. En dat zijn niet zo maar wat vrienden! Nee, je hebt hier te maken met de top van de vrouwelijke blueszangeressen. Zangeressen, die al een lange staat van dienst hebben maar ook aanstormend vocaal bluestalent!

Barbara Lynn is de eerste gastzangeres. Zij is te horen in de opener van het album, You’re Gonna Be Sorry. Een energiek pompend rhythm & bluesnummer met de warme soulstem van Barbara en de kreunende harmonica van Bob Corritore. Barbara Lynn is ook te horen in de cover van Jimmy Reed’s You Don’t Have To Go waarin haar soulstem gegoten is in een broeierige pompende cover.

Carol Fran is de volgende zangeres. Haar krachtige soulvolle stem is te horen in de warm deinende shuffle I Just Need A Friend, de lome blues I Needs To Be Be’d With en het luchtig swingende Walkin’ Slipping And Slidin’ met prima uitbundig harmonicaspel van Bob Corritore.

Valerie June is een wellicht iets minder bekende zangeres, die te horen is in het akoestische, folky Crawdad Hole, dat door haar snerpende zang ietwat richting het geluid van Melanie gaat.

De legendarische Koko Taylor laat haar powerhouse vocals op je los in What Kind Of Man Is This. Een pompende ongepolijste blues met Bob Margolin op gitaar. Shy Perry is onterecht ook nog niet zo bekend. Haar vurige zang maakt haar cover van Wang Dang Doodle één van de hoogtepunten van dit album.

Ook Diuanna Greenleaf hoort met haar intieme stemgeluid in het lome Be For Me tot de hoogtepunten van dit album.In Willie Dixon’s Don’t Mess With The Messer laat zij horen dat zij ook prima met powerhouse zang overweg kan.

De verrassing van dit album is de slechts 17-jarige dochter van John Primer, Aliya Primer. Zij bewijst met haar krachtige zang in Te Ni Nee Ni Nu dat we hier met recht met een aanstormend bluestalent te maken hebben.

In de afsluiter van het album, de cover van the Staples Singers’ Why Am I Treated So Bad, klinkt Francine Reed zeer energiek bijgestaan door Kid Ramos op zijn snerpende gitaar.

Een schitterend initiatief van Bob Corritore om de crème de la crème van de vrouwelijke blues op een oprechte wijze te begeleiden. Een absolute verplichte aanschaf, dit album!

Website: https://bobcorritore.com/