Review: Bob Corritore & Friends – Down Home Blues Revue

 

Bob Corritore & Friends - Down Home Blues Revue

Bob Corritore & Friends – Down Home Blues Revue
Format: CD – Digital / Label VizzTone Label Group
Release: 2022

Tekst: Jan Wolf

Release nummer twee uit de ‘From The Vault Series’ voor 2022 alweer. Soms kun je je beter niet afvragen waar je het aan te danken hebt maar gewoon heel, heel dankbaar zijn en vooral genieten.

Genieten met hoofdletters wel te verstaan want ook op ‘Down Home Blues Revue’ trakteert Bob Corritore ons op een ware schat aan pareltjes uit zijn kluis, maar liefst twaalf van de dertien gepresenteerde nummers waren tot aan deze uitgave nog niet eerder verschenen.

De opnames dateren uit de periode 1995 tot en met 2012, ze vonden  plaats wanneer bevriende bluesmannen voor een optreden in Bob‘s Rhythm Room waren. Een verzoek om gelijk samen een sessie vast te leggen kwam standaard bij de booking binnen, de vaste begeleidingsband in de Rhythm Room kwam dan ook goed van pas.

Op deze verzameling van ouderwetse Southern Blues horen we een keurkorps aan namen voorbij komen, Honeyboy Edwards, T-Model Ford, Henry Townsend, Big Jack Johnson, Robert “Bilbo” Walker, Smokey Wilson, Tomcat Courtney, Dave Riley, Pecan Porter, & Al Garrett.

Van al deze artiesten is alleen Dave Riley nog onder ons en die kennen we onder andere natuurlijk van zijn eerdere samenwerkingen met Bob….4 albums welgeteld waaronder het ‘Travelin‘ The Dirt Road’ uit 2008 dat een nominatie in de wacht sleepte voor een Blues Award.

Mochten er awards te verdienen zijn voor dit soort compilaties dan komt de ‘Down Home Blues Revue’ absoluut in aanmerking. Vanaf openingsnummer Rooster Blues tot aan afsluiter Blue Bird Blues staat er geen zwakke broeder op deze plaat, er is voldoende afwisseling tussen de wat meer slow blues nummers en wat meer swingende juke joint.

Hoogtepunten er uit lichten zou zonder meer betekenen dat er andere nummers tekort gedaan worden en in de praktijk blijft dit album waarschijnlijk toch van begin tot eind beluisterd worden.

Tracks:
01. Rooster Blues (feat. Robert ‘Bilbo’ Walker)
02. Clara Mae (feat. Tomcat Courtney)
03. Mean Old Frisco (feat. T-Model Ford)
04. Nothing But Blues (feat. Henry Townsend)
05. Didn’t Know What I’m Gonna Do (feat. Smokey Wilson)
06. Still A Fool (feat. Robert ‘Bilbo’ Walker)
07. Baby Baby Baby (feat. Robert ‘Bilbo’ Walker)
08. Take A Little Walk With Me (feat. Honeyboy Edwards)
09. Let’s Work Together (feat. Pecan Porter)
10. My Money Done Run Out (feat. Al Garrett)
11. Home In Chicago (feat. Dave Riley)
12. I Asked For Water (feat. T-Model Ford)
13. Bluebird Blues (feat. Big Jack Johnson)

Website: https://bobcorritore.com/

Hits: 92