Review: Boaz – Keep It Simple

 

BOAZ - Keep It Simple

Boaz – Keep It Simple
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Independent
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Het verhaal van Boaz bewijst dat er af en toe ook positieve dingen te melden zijn over de vele talentenshows op de commerciële zenders. Het gaat in dit geval om de Friese zanger-gitarist Boaz Relevink. Hij werd geboren in Franeker en verhuisde op zeer jonge leeftijd met zijn ouders naar Kaapstad, Zuid-Afrika waar hij tien jaar woonde.

Als tiener keerde hij weer terug naar Nederland en hij bereikte in 2020 de finale van de SBS6 talentenshow We Want More. Daarna kwam hij in contact met songwriters Mercy John en Maurice van Hoek.

En nu is er dan het debuutalbum van Boaz waarop je gelijk hoort waarom hij zo hoog scoorde in de SBS6 talentenshow. Boaz heeft namelijk een prima, doorleefde en zeer soulvolle stem, die uitstekend past in de mix van soul en Americana op dit album.

Het openingsnummer, de single, Midnight Train is een lui deinend nummer, dat qua stijl aan het werk van John Cougar Mellencamp doet denken.

De soulkant van Boaz is te horen in het opgewekt swingende Sweet, Sweet Baby en in het intieme Lighthouse waar een licht Al Green-achtig geluid in zit.

Mooie voorbeelden van het Americana geluid zijn de ingetogen en breekbare ballad Keep It Simple met een heerlijk zacht huilende pedal steel en het venijnig rockende Love In The Fast Lane.

Ook voor de funk draait Boaz zijn hand niet om. Zo heeft het loom groovende Gambling With Love een geluid dat zo op het Daptone label zou kunnen passen. Er wordt vervolgens losjes gerockt in het pubrock-achtige What A Feeling. Lovestreet 55 is een prachtige old style soul ballad, gevolgd door het soulvol deinende Americana nummer Red Rose.

Het tere en intieme Strong Love is de afsluiter van dit debuutalbum.

Een prima debuut, dat bewijst dat we in de toekomst zeker nog veel meer lekkers van Boaz gaan horen!

Boaz Albumpresentatie ‘Keep It Simple’:
Vrijdag 9 september – Neushoorn – Leeuwarden

Tracks:
01. Midnight Train
02. sweet, sweet Honey
03. Keep It Simple
04. Gambling with Love
05. Lighthouse
06. Lovestreet 55
07. Red Rose
08. what A Feeling
09. Love In The Fast Lane
10. Ready To Fly
11. Strong Love

Website: https://boazmusic.nl/