Review: Blues.The Butcher-590213 – Feel Like Going Home

 

Blues.The Butcher-590213 - Feel Like Going Home

Blues.The Butcher-590213 – Feel Like Going Home
Format: CD – Digital / Label: P-Vine Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

In hun thuisland Japan is de bluesband Blues.The Butcher-590213 al tien jaar lang een gevestigde naam. En dat moest hier ook maar eens gaan gebeuren want op hun nieuwste album ‘Feel Like Going Home’ laat de band horen dat hun voorliefde richting de Chicago blues gaat en dan met name Muddy Waters.

Er staan maar liefst 11 Muddy Waters covers op het album. En die klinken stuk voor stuk zeer overtuigend op de authentieke rauwe Chicago blues manier.

De band bestaat uit Takashi “Hotoke” Nagai (zang, gitaar), Hisashi Numazawa (drums), Taku Chujo (bas) en Kotez (harmonica).

De eerste Muddy Waters cover is I Feel Like Going Home. E en heerlijk Chicago blues nummer met rauw schurend gitaarwerk, de kermende harmonica van Kotez en Takashi Nagai’s zang, die aan Peter Green doet denken. Dan volgt Honey Bee, een broeierig rauw stuwende cover met brullend harmonicaspel en priemend gitaarspel.

Gone To Main St. is een krachtige pomper, wederom met Peter Green-achtige zang en de krachtige harmonica van Kotez. Na het utibundig swingende Tell Me Mama volgt een cover van Little Walter’s Can’t Hold Much Longer. Smachtend, lui bonkend met uiteraard hard brullend harmonicaspel. In Why Are People Like That klinkt de band lui en funky, gevolgd door het overbekende Baby ,Please Don’t Go van Big Joe Williams, dat een authentieke rauwe versie krijgt.

Last Night schuifelt breekbaar voort, voortgedreven door de grommende harmonica. Zowel Forty Days & Forty Nights als Walking Thru The Park zijn gruizig pompende bluesnummers. De Muddy Waters klassieker Mannish Boy sluit het album primitief en rauw bonkend af.

Ik snap helemaal waarom Blues.The Butcher-590213 in Japan tot de bluestop behoort. En nu moet dat in ons land ook maar eens gaan gebeuren!

Tracks:
01. I Feel Like Going Home
02. Honey Bee
03. Gone To Main St.
04. Tell Me Mama
05. Can’t Hold Much Longer
06. Why Are People Like That
07. Baby, Please Don’t Go
08. Trouble No More
09. Last Night
10. Forty Days & Forty Nights
11. Walkin’ Thru The Park
12. Too Late
13. Mannish Boy