Review: Blues Caravan 2023 – Will Jacobs, Ally Venable & Ashley Sherlock

 

Blues Caravan 2023 - Will Jacobs, Ally Venable & Ashley Sherlock

Blues Caravan 2023 – Will Jacobs, Ally Venable & Ashley Sherlock
Format: CD – DVD – Digital / Label: Ruf Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Ook in 2023 toerde de inmiddels zeer succesvolle formule van de Blues Caravan de wereld over. Dit keer met Will Jacobs, AllyVenable en Ashley Sherlock begeleid door de klasse ritmesectie Arnie Imig (bas) en Isaac Pulido (drums).

De opnames voor dit album werden gemaakt in het Musiktheater Piano in Dortmund, Duitsland en zoals we van de Blues Caravan gewend zijn laten de uitgelichte artiesten in een aantal solonummers horen en een aantal nummers waarin ze met z’n drietjes van leer trekken.

Geopend wordt met de Beatles/Joe Cocker klassieker With A Little Help From My Friends waarop Will, Ally en Ashley allen aanwezig zijn in een prima bluesy cover met prima soulvolle zang en uiteraard hard gierend bluesgitaarspel. Dan is het de beurt aan Ashley Sherlock, die opent met een branderig schurende cover van Neil Young’s Ohio. Een nummer met hartstochtelijk kermend gitaarwerk en een funky solospot voor bassist Arne Imig.

Ashley gaat verder met de broeierige funky bluesrocker Been Here Before. Daarna laat hij zijn wat intiemere soulvolle kant horen in zowel I Think That She Knows en Dear Elzabeth. Will Jacobs laat vervolgens horen dat zijn voorliefde uitgaat naar de meer funky kant van de bluesrock.

In de felle hoekige funker Grooving With You vraagt hij op zeer soulvolle wijze “can I have a little more bass in my monitor?”. Dirty Dog is een venijnig pompende rocker met Will’s hard priemende gitaar.

De funk is daarna weer volop aanwezig in het funky riffende Goldfish Blues waarin blijkt dat Will ook nog eens een begenadigd zanger is. Ally Venable bewijst met haar nummers, dat zij een zeer krachtige bluesrock dame is. Zij begint met het krachtig rockende Real Gone met vlammenbd gitaarspel. Don’t Lose Me is daarna een broeirig groovend nummer met wederom een solospot voor de warme basgitaar van Arne Imig.

Het hoogtepunt van het album is haar Tribute To SRV met weergaloos gitaarwerk.

Will, Aly en Ashley sluiten gezamenlijk het album af met een drietal covers. How Long (van Ace) klinkt lekker soulvol hetgeen ook geldt voor Albert King’s I’ll Play The Blues For You. ZZ Top’s Gimme All Your Lovin’ is de , uiteraard, sompig rockende afsluiter van dit album.

Een album, dat bewijst  dat de Blues Caravan in 2023 opnieuw garant stond voor top bluesrock!

Tracks:
CD
01. With A Little Help From My Friends
02. Ohio
03. Been Here Before
04. I Think That She Knows
05. Dear Elizabeth
06. Grooving With You
07. Dirty Dog
08. Goldfish Blues
09. Real Gone
10. Don’t Lose Me
11. Tribute To SRV
12. How Long
13. I’ll Play The Blues For You
14. Gimme All Your Lovin’

DVD
01. Intro Tom
02. With A Little Help From My Friends
03. Ohio
04. Been Here Before
05. I Think That She Knows
06. Dear Elizabeth
07. Spanish Moon
08. Fine By Me
09. Grooving With You
10. Dirty Dog
11. Goldfish Blues
12. I Wish
13. You Do You
14. Come Back To Me
15. Use Me
16. Real Gone
17. Don’t Lose Me
18. Comfort In My Sorrows
19. Tribute To SRV
20. How Long
21. I’ll Play The Blues For You
22. Gimme All Your Lovin
23. Ain’t That A Bitch

Website:
https://allyvenableband.com/
https://ashleysherlock.com/
https://www.willjacobsband.com/
http://wordpress.rufrecords.de/