Review: Blindstone – Scars To Remember

 

Blindstone - Scars To Remember

Blindstone – Scars To Remember
Format: CD – Digital / Label: Mighty Music Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Al tien albums lang bestookt het Deense trio Blindstone ons met uitstekende bluesrock! Bluesrock, die overduidelijk geworteld is in de 70’s en waarbij je vooral moet denken aan gitaristen als Jimi Hendrix, Frank Marino, Ronin Trower, Pat Travers maar ook aan Walter Trout. Spijkerhard groovend dus!

Martin J. Andersen (zang, gitaar), Anders Hvidtfeldt (drums) en Jesper Bunk (bas) knallen er gelijk stevig in met Embrace The Sky. Een loodzwaar funky riffend nummer dat ergens tussen Walter Trout en Deep Purple (deel2) in zit met gemeen bijtend gitaarwerk van Martin J. Andersen. Daarna volgt het hoekig pompende A Scar To Remember dat vooral door het fraaie melodieuze gitaarwerk richting Frank Marino trekt.

Vervolgens is het instrumentale Down For The Count een loodzwaar Pat Travers-achtig groovend nummer met messcherp gitaarwerk, dat ook de nodige Hendrix trekjes vertoont. De boogie komt voorbij in het zwaar pompende Waste Your Time. Drums Of War heeft een toepasselijk donker dreunend geluid. De gitaar van Martin J. Andersen klinkt hier verwoestend hard.

Het rustpunt van het album is de bluesrock ballad Drifting Away met een psychedelisch Hendrix geluid. Na de gruizige riffer In The Eye Of The Storm gaat het trio weer op de loodzware funky toer in The Fields Of Bethel gevolgd door het log groovende Shining On Through, dat ergens tussen Walter Trout en Pat Travers in zit. De afsluiter World Weary Blues is een harde, loom pompende bluesrocker.

Wordt het nu niet eens tijd voor een doorbraak van Blindstone?

Tracks:
01. Embrace The Sky
02. A Scar To Remember
03. Down For The Count
04. Waste Your Time
05. Drums Of War
06. Drifting Away
07. In The Eye Of The Storm
08. The Fields Of Bethel
09. Shining On Through
10. World Weary Blues