Review: Blackwater Baptized – All Around You

 

Blackwater Baptized - All Around You

Blackwater Baptized – All Around You
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Het trio Blackwater Baptized werd in 2021 opgericht door Jeremy Logan (zang, gitaar), Greg Fernandez (bas) en Shawn Van Wyhe (drums). De bandnaam is een eerbetoon aan God, familie en het opgroeien in het Zuiden van de States.

Het geluid van Blackwater Baptized is als uiterst ontspannen te noemen waarin de blues vooral in het gitaarspel van Jeremy Logan terug te horen is.

Zijn Jimi  Hendrix-achtige gitaarwerk opent het album in Shine Through Us wat het intro is voor Dance Around The Sun. Een heerlijk zwevend nummer met intiem bluesy gitaarwerk. Vervolgens is Letter To My Mother een ontspannen groovend soulbluesnummer dat lichte Robert Cray invloeden vertoont en waarin Jerome Logan snijdend gitaarwerk laat horen. All Around You is een sfeervol zwevend eerbetoon aan God en de Liefde.

Slechts tweemaal laat het trio zich van zijn hardere, grimmigere kant horen. Hold On is een schurend funky bluesrocknummer en het afsluitende Room By The Fire een venijnig rauw groovend nummer.

Het ontspannen geluid van Blackwater Baptized heeft echter de overhand zoals in de ontspannen bluesshuffle Now I Have You en het sprankelende Dreams Of An Angel met overigens wel branderig gitaarwerk.

Blackwater Baptized weet met dit lekker ontspannen bluesalbum flink te overtuigen!

Website: https://blackwaterbaptized.com/

Blackwater Baptized - All Around You - back