Review: Blacksilver – Blacksilver

 

Blacksilver – Blacksilver

Blacksilver – Blacksilver
Format: CD / Label: Independent
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Ik ben blij! Blij omdat we er weer een prima Nederlandse band bij hebben! De band Blacksilver uit Zwolle, die bestaat uit Alain Hermans (zang, bas), Raymond van Olphen (gitaar), Alex Akkerman (gitaar) en Rik Bruintjens (drums).

Hun door Berthus Westerhuis geproduceerde EP laat een geluid horen waarin de Classic Rock van de vroege Whitesnake een zeer belangrijke rol speelt. Hard, soulvol en bij vlagen bluesy!

Het krachtig pompende Life In A Bubble is de opener van de EP. Een nummer, dat de bluesy drive van de vroege Whitesnake heeft, daarbij geholpen door de stuwende Hammond van gast Bennie Veldman.

Dat orgel is ook, op een Jon Lord-achtige wijze, aanwezig in nog een krachtige pomper Whiskey And Beer. Gitaristen Raymond van Olphen en Alex Akkerman laten hier een snijdend gierend, en bluesy, geluid horen.

De warme funky bas van Alain Hermans opent het loom groovende Sweet Lady. Alain Hermans laat hier horen dat hij zowel over een krachtige David Coverdale stem beschikt en ook in staat is tot zwoele “slaapkamer soul” a la Isaac Hayes (in het intro). Beautiful is een bluesrock ballad. Intiem zwevend met het romige orgel van Bennie Veldman, soulvolle zang en hard splijtend gitaarwerk. Inderdaad “Beautiful”!

Vervolgens is Sometimes een onweerstaanbaar funky pompend nummer met snijdend slidegitaarspel en vinnige zang.

Snijdende gitaariffs openen de afsluiter Waiting For The Night. Een overweldigend groovend nummer met een donker geluid dat via een versnelling toewerkt naar een heftig rockend eind.

Van de Nederlandse band Blacksilver gaan we absoluut meer horen! Een uitstekende Classic Rock band!

Tracks:
01. Life In A Bubble
02. Whiskey And Beer
03. Sweet Lady
04. Beautiful
05. Sometimes
06. Waiting For The Night

Website: https://blacksilverband.com/