Review: BLACKcoffee – Monona Lake

 

BLACKcoffee - Monona Lake

BLACKCoffee – Monona Lake
Format: CD / Label: Independent
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

BLACKcoffee is een Franse bluesband, die bestaat uit Dominique Sanfourche (zang, gitaar), Philippe Langilier (zang, gitaar), Gérard Vandestoke (contrabas), Frédérick Colin (saxofoon) en Albert Gnanho (drums).

Op dit debuutalbum is geen vlammende harde bluesrock te vinden maar wel zeer ontspannen bluesy muziek, die af en toe richting de Britse pubrock gaat en soms ook een swampy geluid heeft.

De band begint met het lui deinende Chicken Gumbo, dat een ontspannen Creedence Clearwater Revival-achtig geluid heeft compleet met warm soulvol saxofoonspel van Frédérick Colin.

Daarna gaat de band ontspannen swingend verder met Don’t Cross The Line, dat een broeierig geluid combineert met sfeervolle Dire Straits-achtige klanken. In het lome You Made The Cake Too Small vind je pubrock invloeden terug waarbij je kunt denken aan het geluid van bijvoorbeeld Sniff ‘N The Tears.

Pinky Lady Chevy begint vrij rauw via een fuzzgitaar in het intro maar gaat al snel weer over in een warme luie swing met fraai galmend gitaarwerk. I Don’t Want You To Be My Baby trekt voorzichtig richting het geluid van Los Lobos in een bluesy, haast mambo-achtig nummer.

Het sfeervolle en dromerige Monona Lake handelt over de fatale crash van het vliegtuig van Otis Redding en zijn band. De flard van Sittin’ On The Dock Of The Bay is hier dus zeker op zijn plaats. Het album wordt ontspannen wiegend afgesloten met de blues van Roads Of My Life.

Voor een album met lekker ontspannen bluesy muziek kan je prima terecht bij BLACK Coffee!

Tracks:
01. Chicken Gumbo
02. Don’t Cross The Line
03. You Made The Cake Too Small
04. Pinky Lady Chevy
05. I Don’t Want You To Be My Babe
06. Monona Lake
07. Right Nut Job
08. Roads Of My Life

Website: https://www.facebook.com/BlackCoffeeMusique/