Review: Blackberry Smoke – Stoned

 

Blackberry Smoke - Stoned

Blackberry Smoke – Stoned
Format: CD – Vinyl LP / Label: 3 Legged Records – Thirty Tigers
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Blackberry Smoke is een Amerikaanse band uit Atlanta, Georgia, die al twintig jaar bezig is. Een band, die qua geluid, kans maakt om aan te slaan bij de fans van The Black Crowes. En een band, die grote fan is van the Rolling Stones. Dat blijkt uit de zojuist verschenen EP ‘Stoned’. Een EP die door Charlie Starr (zang, gitaar), Paul Jackson (gitaar, zang), Richard Turner (bas, zang), Brit Turner (drums) en Brandon Still (keyboards) in de Welcome To 1979 studio in Nashville werd opgenomen en werd uitgebracht ter gelegenheid van de Record Store Day.

Op de EP zes covers van Stones nummers en één van Barrett Strong en Norman Whitfield.

De covers van de Stones nummers laten duidelijk horen hoe diep de liefde voor de Stones zit bij Blackberry Smoke. De nummers worden namelijk vol passie op dezelfde rauwe en intense wijze uitgevoerd.

Zo klinkt All Down The Line lekker energiek met snerpend gitaarwerk en Sway wat meer ingetogen, maar nog steeds lekker ongepolijst. Can’t You Hear Me Knocking klinkt ook bij Blackberry Smoke opwindend en funky en de cover van Tumbling Dice verschilt weinig van het Stones origineel.

De soulklassieker Just My Imagination (Running Away With Me), geschreven door Barrett Strong en Norman Whitfield en bekend door de Stones uitvoering, klinkt intiem en zeer soulvol.

Ook I Got The Blues klinkt intiem en breekbaar met heerlijk gierend en soulvol orgelwerk van Brandon Still. Street Fighting Man klinkt zoals het hoort…rauw en fel.

Een lekker tussendoortje van Blackberry Smoke, dat ik kan aanraden aan de fans van The Black Crowes. En nu maar wachten op een nieuw album van Blackberry Smoke!

Tracks:
01. All Down The Line
02. Sway
03. Can’t You Hear Me Knocking
04. Tumbling Dice
05. Just My Imagination (Running Away With Me)
06. I Got The Blues
07. Street Fighting Man

Website: https://www.blackberrysmoke.com/