Review: Black Swan – Generation Mind

 

Black Swan - Generation Mind

Black Swan – Generation Mind
Format: CD – Cassette / Label: Frontiers Music srl.
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Wanneer je een band hebt, die bestaat uit voormalige leden van bands als the McAuley Schenker Group, Winger, Whitesnake, Foreigner, Dokken en Mr. Big mag je gerust spreken van een supergroep! Maar dat wil nog niet automatisch zeggen dat zo’n supergroep ook indrukwekkende muziek maakt. Er zijn voorbeelden zat te noemen waarbij een supergroep behoorlijk teleurstellende albums afleverde.

In het geval van de band Black Swan kan je echter duidelijk zeggen dat deze band een indrukwekkend nieuw album heeft afgeleverd met daarop prima stevig, stuwende en melodieuze metal.

Het gaat hier om een band met zanger Robin McAuley (o.a. the McAuley Schenker Group), gitarist Rob Beach (o.a. Winger en Whitesnake), bassist Jeff Pilson (o.a. Foreigner en Dokken) en drummer Matt Starr (o.a. Ace Frehley en Mr. Big).

Na het intro Before The Light met sfeervol huilend gitaarwerk van Rob Beach gaat de band echt van start met de stevig pompende rocker She Hides Behind. Een nummer waarin je invloeden van Michael Schenker en Whitesnake terughoort. De prima rauwe zang van Robin McAuley en het weergaloos gierende gitaarwerk stelen hier de show.

In Generation Mind is het melodieuze gehalte ietsjes hoger maar nog steeds is er sprake van een stevig pompend rocknummer met wederom meesterlijk gitaarwerk.

Na het log pompende Eagles Fly volgt het stug doorriffende See You Cry waarin een bluesy Whitesnake geluid vermengd is met de nodige melodieuze invloeden. De band rockt onvermoeibaar door in Killer On The Loose waarin het geluid van Boston ook aanwezig lijkt.

Natuurlijk staat er een ballad op het album. How Do You Feel is een ballad met een bluesy Whitesnake randje. Genadeloos rockende nummers zijn ook op het album aanwezig zoals Long Way Down en Wicked The Day, met schroeiend overstuurd gitaarwerk.

Liefhebbers van stevige melodieuze rock hebben er met dit Black Swan album weer een uitstekend album bij!

Tracks:
01. Before The Light
02. She Hides Behind
03. Generation Mind
04. Eagles Fly
05. See You Cry
06. Killer On The Loose
07. Miracle
08. How Do You Feel
09. Long Way Down
10. Crown
11. Wicked The Day
12. I Will Follow

Website: https://www.facebook.com/BlackSwanRockNRoll