Review: Black Stone Cherry – Screamin At The Sky

 

Black Stone Cherry – Screamin’ At The Sky

Black Stone Cherry – Screamin’ At The Sky
Format: CD – Vinyl LP – Digital – Boxset / Label: Mascot Label Group
Release: 2023

Tekst: Harry Pater

De trotse rockers van Black Stone Cherry (BCS) uit Kentucky hebben een paar moeilijke jaren achter de rug en presenteren nu een indrukwekkend album getiteld ‘Screamin’ At The Sky’, dat in september 2023 uitkwam. Het achtste studioalbum van de vierkoppige band explodeert met beklijvende emotionele pop-rock hooks, oprechte, verlossende teksten, headbangende riffs, krachtige dynamiek, denderende drums en hun meest opwindende muzikantschap tot nu toe.

BCS bestaat tegenwoordig (sinds 2001) uit Chris Robertson (lead zang, lead- en slaggitaar), Ben Wells (slag- en lead gitaar, backing vocals), John Fred Young (drums, percussie, piano, backing vocals) en Steve Jewell Jr. (basgitaar, backing vocals; sinds 2020).

Deze twaalf nummers vormen ook BSC’s grootste en best klinkende album tot nu toe. Het zelfgeproduceerde studioalbum is opgenomen in een klassiek theater in Kentucky en het klinkt alsof de mannen de hamer van de goden hanteren.

De sound is absoluut harder, bijna agressiever dan de vorige zeven studioalbums, maar de band weet deze brute kracht altijd te kanaliseren door relatief melodieuze refreinen.

Het album begint meteen stevig en dat blijft op het hele album zo, ook al zit er toch ook vrij veel variatie in. De drumsound is overigens om door een ringetje te halen. Show Me What It Feels Like is momenteel mijn favoriete song, maar dat kan morgen of volgende week weer een ander zijn. Voor liefhebbers van de meer klassieke Southern Rock is deze plaat een aanrader!

Tracks:
01. Screamin’ At The Sky
02. Nervous
03. When The Pain Comes
04. Out Of Pocket
05. Show Me What It Feels Like
06. R.O.A.R.
07. Smile, World
08. The Mess You Made
09. Who Are You Today?
10. Not Afraid
11. Here’s To The Hopeless
12. You Can Have It All

Website: https://www.blackstonecherry.com/