Review: Black Stone Cherry – Live From The Royal Albert Hall… Y’All! 

 

Black Stone Cherry - Live From The Royal Albert Hall​.​.​. Y'All

Black Stone Cherry – Live From The Royal Albert Hall​.​.​. Y’All
Format: CD – Vinyl LP – Blu-Ray / Label: Mascot Label Group – Mascot Records
Release: 2022

Tekst: Jan Wolf

Kentucky’s Favorite Sons in the Best of London

Op woensdag 29 september van het vorig jaar liepen de vier heren van Black Stone Cherry uit Kentucky het podium van hun vroege dromen op, het podium van de majestueuze Royal Albert Hall.

Past de grote Amerikaanse spierballen rock die normaal gebracht wordt als headliner op grote festivals en grote zalen ? Hell Yeah! is het simpele antwoord.

Na twintig jaar hard aan de weg getimmerd te hebben werd het verjaardagsjaar door de Cherry’s dus kracht bijgezet met dit optreden, dat nu dus in diverse varianten verschijnt. Vrij van zenuwen waren de heren echter alles behalve want de gedachte aan het betreden van de meer dan legendarische venue boezemt meer dan enkel respect in. De lijst van illustere voorgangers en concerten is meer dan indrukwekkend te noemen. “Dat we op dit podium zoveel van onze helden hebben gezien en nu zelf hier staan, maakt me emotioneel maar we gaan koninklijk rocken vanavond….reken maar”, was getekend Chris Robertson gedurende de avond.

Koninklijk rocken is ook precies wat het kwartet (met nieuwe bassist Steve Jewel Jr in de gelederen) doet, de donderende drumslagen, dikke riffs en vette baslijnen doen de historische zaal op al haar grondvesten schudden.

Vanaf de eerste tonen van Me and Mary Jane is het direct duidelijk van welk hout er planken gezaagd wordt en pas wanneer er aan het dertiende nummer Things My Father Said begonnen wordt , wordt er wat gas terug genomen. Een adempauze kun je het niet nemen want de uitvoering is adembenemend mooi.

Vanaf dat ingetogen moment is het tijd om af te trappen voor de finale. Favorieten van het publiek volgen elkaar op, van Blind Man, Blame It On The Boom Boom en White Trash Millionaire tot aan afsluiters Lonely Train en Peace Is Free.

Na negentien nummers in net geen negentig minuten zit het er op voor een moe gebeukt maar ongetwijfeld zeer voldaan publiek.  En kunnen de heren gaan douchen. En de Royal Albert Hall?….die kan aan een inspectie op scheurtjes in het beton onderworpen gaan worden.

Tracks:
Disc 1 (CD)
01. Me and Mary Jane (Live)
02. Burnin’ (Live)
03. Again (Live)
04. Yeah Man (Live)
05. In My Blood/Island Jam (Live)
06. Ringin’ In My Head (Live)
07. Like I Roll (Live)
08. Cheaper To Drink Alone (Live)
09. Hell and High Water (Live)

Disc 2 (CD)
01. Soulcreek (Live)
02. Devil’s Queen (Live)
03. Drum Solo (Live)
04. Things My Father Said (Live)
05. In Love With The Pain (Live)
06. Blind Man (Live)
07. Blame It On The Boom Boom (Live)
08. White Trash Millionaire (Live)
09. Lonely Train (Live)
10. Peace Is Free (Live)

Disc 3 (Blu-ray)
Full show, dotted with behind-the-scenes interviews, fly on the wall footage and archival material.
Audio: PCM 2.0 & DTS-HD 5.1
Image: 1.78:1/1080p
Disc is region-free, so playable worldwide!

Website: http://www.blackstonecherry.com/