Review: Black Pearl – Black Pearl

 

Black Pearl - Black Pearl

Black Pearl – Black Pearl
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Redline Music
Release: 2022

Tekst: Tom Wouters

Black Pearl is niet zozeer een nieuwe band, als wel een nieuw rockblues project. Aan het begin van de corona lockdowns staken ex-Wishbone Ash gitarist Muddy Manninen en songschrijver Pete Feenstra de koppen bij elkaar om een aantal songs te schrijven en op te nemen. Gaandeweg voelde Manninen  zich niet gelukkig met het feit dat hij de songs zou moeten zingen en ging op zoek naar een zanger. Die vond hij al snel in de in Londen wonende Amerikaanse soulrock zanger Marcus Malone en zo was Black Pearl geboren.

Op het debuutalbum staan elf songs die soms aan de vroege Whitesnake doen denken (Malone heeft net zo’n soepele soulrockstem als David Coverdale) en soms aan de Latino-funk van Little Feat met het fraaie slidegitaarwerk van Manninen.

Vooral de Little Feat-achtige songs klinken fraai, zoals Cheap Perfume in een heavy Little Feat-uitvoering, het mooi soulvol gezongen Delivery Man en het funky Mexican Romance.

Van de wat meer bluesy nummers springt de gospelblues van Moment Of Regret met de mooie wah-wah gitaar van Manninen er bovenuit. Maar ook Angel Town, Price On Love en Natural Light zijn niet te versmaden, mede door de fraaie arrangementen en de combinatie van Marcus Malone’s vocals en Muddy Manninen’s slidegitaar.

Black Pearl is een interessant project waar we waarschijnlijk nog veel meer gaan horen.

Tracks:
01. Angel Town
02. Cheap Perfume
03. Delivery Man
04. Price on Love
05. Luxury Girl
06. Mexican Romance
07. Moment Of Regret
08. Natural Light
09. Handmade Pearl
10. She Knows Every Move
11. With My Baby By My Side

Websites:

https://blackpearlmusic22.com/
https://www.facebook.com/Black-Pearl-Uk-101563699159641/

http://www.muddymanninen.com/
https://www.marcusmalone.com/

https://www.feenstra.co.uk/