Review: Black Devils & Janne Louhivuori – On The Rocks Live

 

Black Devils & Janne Louhivuori - On The Rocks Live

Black Devils & Janne Louhivuori – On The Rocks Live
Format: CD / Label: Emsalö Music
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Wat krijg je als je al het zweet van the Hives, Motörhead en onze eigen Bintangs opvangt en met elkaar vermengd? Het Finse trio Black Devils!!!

Dit trio is explosief energiek en haast niet te stoppen. Dat is uitstekend te horen op hun nieuwe album ‘On The Rocks Live’ waarop Matti Kähkönen (zang, gitaar), JP Kakkola (drums, zang), Tero Salminen (bas), aangevuld met gitarist Janne Louhivuori (gitaar) een woest swingend liveoptreden op je los laten.

De basis voor hun geluid is de rock & roll maar dan flink aangelengd met smerige garagerock en surf. Het optreden opent met Made In Sweden met de Peter Gunn Theme dat overgaat in razende rauwe rock & roll met fabuleus gitaarwerk. Dan volgt de felle rauwe rocker Oh Rack compleet met bijtend Johnny Thunders-achtig gitaarwerk.

It Ain’t What You Do klinkt hoekig en smerig waarbij ze de door mij verzonnen bijnaam “Motörhead van de rock & roll” compleet waar maken.Ook een mix van garage rock & roll met de Buddy Holly sound werkt wonderwel. Dat bewijzen Chippy Cheap en het rauwe Night ‘n Day.

Blue Heaven spuit smerig rockend uit de startblokken gevolgd door het Bintangs achtig raggende Round ‘n Round. Freddie Cannon’s Tallahassee Lassie wordt op een stomende smerige wijze gecoverd. Slechts in een tweetal nummers rust de band even uit. In het ingetogen galmende en instrumentale surfnummer Helge’s Dream en in I Will Stay.

Maar dan gaat het gas er weer helemaal op met de dreunende neanderthaler garagerock van Mister X en de ADHD garagerock van Oowee-Oohla met verscheurend hard gitaarwerk. Get On is een stomende rocker die de band vele liters zweet moet hebben gekost.

Als toegift wordt de Bo Diddley klassieker Roadrunner vol overgave gebracht.

Een werkelijk schitterend en energiek live album! Als the Hives kunnen doorbreken dan moet dat toch zeker ook gebeuren met de Black Devils!

Tracks:
01. Made In Sweden
02. Oh Rack
03. It Ain’t What You Do
04. Chippy Cheap
05. Blue Heaven
06. Round ‘n Round
07. Bourbon Street
08. Do You Wanna Dance
09. Hey Groupie
10. Night ‘n Day
11. Tallahassee Lassie
12. Helge’s Dream
13. I Will Stay
14. Mister X
15. Oowee-Oohla
16. Get On
17. Roadrunner

Website: https://www.blackdevils.org/