Review: Black Cat Moan – Departure

 

Black Cat Moan - Departure

Black Cat Moan – Departure
Format: CD / Label: Independent
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Probeer je eens een mix voor te stellen van de muziek van de vroege Guns N’ Roses, Aerosmith, AC/DC en Led Zeppelin. Dan kom je al snel uit bij het geluid van de Zweedse band Black Cat Moan op hun nieuwe album ‘Departure’.

De band uit Stockholm debuteerde in 1991 met het album ‘Black Cat Moan’, dat enthousiast werd onthaald. Al snel werd er gewerkt aan een opvolger van dat album maar door het faillissement van hun label werden die opnames nooit afgemaakt. De band probeerde nog even door the gaan maar uiteindelijk viel de band uiteen.

Na 31 jaar is daar toch eindelijk een opvolger, het album ‘Departure’, opgenomen door Lars Isaksson (zang), Jörgen Lantto (gitaar, bas) en Bo Åström (drums).

Nog steeds blijkt deze band ongenadig te kunnen rocken. Dat bewijst het openingsnummer Crash. Een felle smerige rocker waarin de snauwende zang al snel aan die van Axl Rose doet denken. Het nummer zit vol smerige riffs en bijtend gitaarwerk.

Departure klinkt als een funky versie van Guns N’ Roses met schurende grooves en ongepolijste zang. De zang van Lars Isaksson gaat in Molotov Cocktail af en toe de Robert Plant kant op terwijl deze pompende rocker ook de nodige Aerosmith trekjes heeft. Na de smerige rocker Boogie Woogie Man is AC/DC volop aanwezig in het hoekig pompende Shutdown en in Bad Habits Die Young.

Tiger Ribs klinkt funky a la Led Zeppelin gevolgd door de snijdende smerige rock van Electrified. Het Guns N’ Roses geluid is volop aanwezig in No Mediocracy en The Beagle Boys. De cover van Badfinger’s Lonely You is verrassend en klinkt als de verzorgde kant van Guns N’ Roses.

Het tweede album van Black Cat Moan klinkt zoals elke Classic Rock fan het wil hebben: rauw, smerig en hard!

Tracks:
01. Crash
02. Departure
03. Molotov Cocktail
04. Boogie Woogie Man
05. Shutdown
06. Bad Habits Die Hard
07. Tiger Ribs
08. Electrified
09. No Mediocracy
10. The Beagle Boys
11. Lonely You

Website: Facebook