Review: Black Cat Bone – Tales Of The Amplified

 

Black Cat Bone - Tales Of The Amplified

Black Cat Bone – Tales Of The Amplified
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Assai Records
Release: 2024

Tekst: Peter Marinus

Broeierig, vaak psychedelische rock gedrenkt in een bluesy saus. Een perfecte omschrijving voor het geluid van de band Black Cat Bone uit Edinburgh. De band klinkt bij vlagen alsof Billy Idol ineens de zanger van the Cult is geworden!

Ross Craig (zang, gitaar, harmonica), Ewan Mackenna (bas), Kai Wallace (drums), en Jamie Beaton (gitaar) open hun, door Owen Morris (Oasis producer) gemixte album met Undertone. Een nummer dat wordt voortgedreven door de ritmesectie. Vol grimmige gitaarriffs, soulvol pompend en met de kreunende bluesharmonica van Ross Craig

Daarna volgt het zweterig rockende Shake It! Een nummer dat kreunt en schuurt waarin de bijtende harmonica prima past. Na het grimmig rockende Out On Love volgt het bluesy groovende Freak Machine met flink wat the Cult trekjes.

Vervolgens is Roam een donker voortsluipend nummer met wanhopig loeiende harmonicaspel. Let It Breathe is een ballad in de beste Faces/Black Crowes traditie. Loose Juice is een energiek pompende rocker en Cling On is een zwoel mid-tempo groovend nummer.

Het geluid van the Cult is weer terug in het krachtig riffende en psychedelische Pick Yourself Up. Over psychedelica gesproken…Speed Queen is een zwaar psychedelisch nummer met flink wat Doors trekjes. Third Wish herbergt zowel dromerige als gruizige harde rock elementen.

Het bijna instrumentale Whoa sluit het album op een bedwelmende fuzzende wijze af.

Black Cat Bone heeft met ‘Tales Of The Amplified’ een uitstekend rauw psychedelisch rockend album afgeleverd.

Tracks:
01. Undertone
02. Shake It!
03. Out On Love
04. Freak Machine
05. Roam
06. Let It Breathe
07. Loose Juice
08. Cling On
09. Pick Yourself Up
10. Speed Queen
11. Third Wish
12. Blue For You
13. Whoa

Website: https://www.blackcatboneband.co.uk/