Review: Black Bottle Riot – That’s Amore

 

Black Bottle Riot - That's Amore

Black Bottle Riot – That’s Amore
Format: CD -Vinyl LP – Digital / Label: Semper Surditas – Sonic Rendezvous
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Opnieuw hebben we er weer een prima Nederlandse band bij: de Nijmeegse band Black Bottle Riot. Daarbij dient aangetekend te worden dat het hier niet om een nieuwe band gaat. Met ‘That’s Amore’ is de band namelijk al toe aan haar vijfde album.

Een positieve recensie zou de band goed kunnen helpen om toch wat meer bekendheid te krijgen. En wat mij betreft is een positieve recensie totaal geen probleem want we hebben hier te maken met een zeer energiek en ongepolijst album waarop je invloeden als Tom Petty & the Heartbreakers en Los Lobos tegenkomt maar ook stevige rock in het Thin Lizzy stijltje.

Simon Snel (zang, gitaar), Jaap van den Berg (bas), Mike Sedee (gitaar) en Mark Weerts (drums) openen hun nieuwe album met That’s Where I Stand, dat een broeierig en dreigend intro heeft waarna het nummer overgaat in stevig pompende bluesrock met lichte Black Crowes trekjes en schurende gitaarriffs.

Long Road Down klinkt wat luchtiger en gaat meer richting het geluid van Tom Petty. Midnight Walkers is een energieke rocker met hard priemend gitaarwerk en de soulvolle saxofoon van Martijn van Toor. Diens loeiende saxofoon is ook te horen in het lome, Los Lobos-achtige Still Got My Soul.

Nu we het toch over Los Lobos hebben, hun Just A Man wordt door Black Bottle Riot op een intieme bluesy wijze gecoverd. Stel je een mix voor van het geluid van Tom Petty en Thin Lizzy en je komt dan uit bij de stevig vlammende rocker Burning Desire. Ook Stepping Through The Rain is een rauw hoekig rockend nummer. De bijtende gitaar van Mike Sedee steelt de show in het broeierige, en opnieuw Los Lobos-achtige, Hard Bargain

High Water is vervolgens een ontstellend rauw pompend nummer. Black Bottom Riot sluit het album op een sprankelende wijze af met Salt To The Sea.

Dit nieuwe album van Black Bottle Riot moet absoluut zijn weg vinden naar de fans van het betere stevige Americana werk!

Tracks:
01. That’s Where I Stand
02. Long Road Down
03. Midnight Walkers
04. Still Got My Soul
05. Just a Man
06. Burning Desire
07. Border Town
08. Stepping Through the Rain
09. Hard Bargain
10. High Water
11. Salt to the Sea

Website: https://www.blackbottleriot.com/