Review: Birds Of Vale – Limbo

 

Birds Of Vale - Limbo

Birds Of Vale – Limbo
Format: CD – Digital / Label: Bitter Tea Records
Release: 2024

Tekst: Peter Marinus

“Verpletterend indrukwekkend”…de juiste omschrijving voor het debuutalbum ‘Limbo’ van de Griekse band Birds Of Vale. Deze band uit Athene bestaat uit Nikos Liakos (zang), Lazaros Kangelidis (gitaar), Kostis Papagiannopoulos (bas) en Nikos Manatos (drums).

Na twee singles zijn ze nu toe aan hun debuutalbum waarop ze op een perfecte wijze het heavy 70’s geluid van Led Zeppelin mengen met de stevige grunge van Soundgarden. Met Nikos Liakos hebben ze een zanger in huis die met gemak de kwaliteit van Robert Plant weet te benaderen.

Luister maar naar de loodzwaar ploegende opener van het album, Chara. Een zeer krachtige opener waarin de mix van Zeppelin en Soundgraden voor het eerst in volle harde glorie te horen is.

Indian River is vervolgens een traag, broeierig, voortdreunend nummer waarin vooral het geluid van Soundgarden naar boven komt. Een verpletterend nummer met snijdend wah wah gitaarwerk. Howler opent met de schurende bluesgitaar van  Lazaros Kangelidis en gaat daarna verder als een broeierig deinend bluesy nummer waarin het Led Zeppelin geluid vermengd lijkt met de grunge van Pearl Jam.

Ook Limbo opent bluesy en is een schurende bonkend nummer met alle ruimte voor smerig snijdend slidegitaarspel. Die slidegitaar is ook volop aanwezig in het groovende Caviar, dat door dat slidegitaarspel af en toe wat weg heeft van Mick Jagger’s Memo From Turner.

De smerig grommende bas van Kostis Papagiannopoulos zet het heftig groovende Dream in werking. Het nummer klinkt als Soundgarden met Robert Plant als zanger. Het Led Zeppelin geluid is wederom aanwezig in het schurend funky Raff. Het voortdenderende Sungun sluit het album op een snijdende wijze af.

Een meesterlijk debuut dat zeer zeker bij de fans van heavy 70’s rock maar ook bij fans van Soundgarden aan zal slaan!

Tracks:
01. Chara
02. Indian River
03. Howler
04. Limbo
05. Caviar
06. Dream
07. Raff
08. Sungun

Website: https://www.facebook.com/birdsofvale/