Review: Big Wolf Band – Live & Howlin’

 

Big Wolf Band - Live & Howlin’

Big Wolf Band – Live & Howlin’
Format: CD / Label: Big Wolf Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

De Big Wolf Band werd dit jaar genomineerd voor UK Blues Artist Of The Year door de UK Blues Federation en ik begrijp helemaal waarom! Dit livealbum van de band uit Birmingham laat namelijk een geoliede band horen die zowel met krachtige bluesrock als soulvolle en intieme slowblues/ballads weet om te gaan.

Jonathan Earp (zang, gitaar), Mick Jeynes (bas), Tim Jones (drums), Justin Johnson (zang, gitaar) en nieuwe toetsenist Robin Fox openen het album met Heaven’s Got The Blues. Een krachtig pompend bluesrock nummer met scherp snijdend gitaarspel en het soepele toetsenwerk van nieuwkomer Robin Fox. Diens luchtig swingende pianospel valt ook op in de soepele shuffle Done Wrong By You.

I Don’t Love You opent op een Radar Love-achtige wijze en gaat verder als een hoekig stuwende blusrocker.

De intiemere kant van de band komt aan bod in de intieme slowblues Looking In Your Eyes en het zeer intieme If I Ever Loved Another Woman, voorzien van krachtig huilend gitaarwerk. In het stuwende Love That Hurts duiken wat Free invloeden op terwijl het rauwe Walk In My Shoes meer de funky kant op gaat. Nog meer funk in het grimmig bijtende Rolling With Thunder.

Vervolgens is Get Out een behoorlijk venijnige pomper met woest brullend gitaarwerk. Southern Rock invloeden zijn te vinden in Love Isn´t Free waarna het intieme en soulvolle Darkest Of My Days dit album afsluit.

Dit livealbum van de Big Wolf Band laat op een prima wijze horen waar deze band live toe in staat is.

Tracks:
01. Heaven’s Got The Blues
02. Done Wrong By You
03. I Don’t Love You
04. Looking In Your Eyes
05. Love That Hurts
06. Better Man
07. Walk In My Shoes
08. If I Ever Loved Another Woman
09. Just Can’t Find You
10. Never That Easy
11. Rolling With Thunder
12. Get Out
13. Love Isn’t Free
14. Darkest Of My Days

Website: https://bigwolfband.com/home