Review: Big Shoes – Fresh Tracks

 

Big Shoes - Fresh Tracks

Big Shoes – Fresh Tracks
Format: CD – Digital / Label: Qualified Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

De band Big Shoes komt uit Nashville, Tennessee, en begon als Little Feat tribute band. De band bestaat uit een aantal gerenommeerde muzikanten. Mark T. Jordan (keyboards, o.a. Van Morrison, Bonnie Raitt), Will McFarlane (gitaar, o.a. Levon Helm, Bobby Bland, Bonnie Raitt), Rick Hucakby (zang, gitaar, sessie zanger), Kenne Cramer (gitaar), Tom Szell (bas), Bryan Brock (percussie) en Lynn Williams (drums).

En die ervaring is goed te horen op hun derde album ‘Fresh Tracks’. Dat album is gevuld met nummers die vrijwel allemaal een soulvol geluid hebben, dat her en der aangevuld wordt met invloeden uit de roots-rock en blues.

De opener van het album, I Got You Covered, mengt op een zeer prettige wijze het geluid van Little Feat met dat van Tom Petty. Een nummer met een licht funky ondergrond. Vervolgens is Hole In The Sky een ontspannen stuwende shuffle met intiem bijtend gitaarwerk en prima soulvolle zang van Rick Huckaby.

If The Blues Was Green, een nummer van Pat McLaughlin, gaat meer de Delbert McClinton kant op via een soulvol groovend nummer. De soul kant van de band is te horen in het deinende You Can’t Love Me Like That terwijl het geluid van Paul Carrack/Ace terug te horen is in Permanent Midnight en Tell Me I’m Wrong.

I’ve Seen The Light vertoont via het rauwe gitaarwerk overduidelijke Little Feat trekjes. There Ain’;t Nothin’ You Can Do deint op een Mexicana wijze waardoor het nummer richting Ry Cooder of Los Lobos trekt. Drunk On Love is een lome pomper met feestelijke soulvolle blazers.

De nummers op dit Big Shoes album zijn stuk voor stuk van een hoge kwaliteit waardoor er dus sprake is van een heerlijk album!

Tracks:
01. I Got You Covered
02. Hole In The Sky
03. If The Blues Was Green
04. You Can’t Love Me Like That
05. Roses Are Blue
06. Permanent Midnight
07. I’ve Seen The Light
08. There Ain’;t Nothin’ You Can Do
09. Drunk On Love
10. Tell Me I’m Wrong
11. That’s What I Get (For Lovin’You)
12. Dreaming Again

Website: https://bigshoesband.com/