Review: Big Johnny Blue – Big Johnny Blue

 

Big Johnny Blue - Big Johnny Blue

Big Johnny Blue – Big Johnny Blue
Format: CD / Label: MC Audio Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

De informatie over het nieuwe album van Big Johnny Blue is helaas minimaal. In elk geval is dit de opvolger van het ‘More Than Just The Blues’ album uit 2021 van zanger-gitarist John M. Crawford uit Hamilton, Ontario.

Door het ontbreken van informatie ga ik er van uit dat Big Johnny Blue begeleid wordt door zijn band Strange Cargo. Wat wel een zekerheid is, is dat dit album gevuld is met ongenadig rauwe bluesrock met zeer gemeen slidegitaarwerk.

Het album opent met In Amerikah. Een grofkorrelige rocker waarin het rockgeluid van Neil Young zeer aanwezig is. Dus met vlammend en onbesuisd hard gitaarwerk in een zeer grimmig rockend nummer.

In I’m Hurtin’ klinkt Big Johnny Blue iets meer ingehouden maar nog altijd hard en rauw in een schurende rocker met een bluesy geluid en hard huilend gitaarwerk. Dan is het tijd voor de boogie op Big Johnny’s manier in Bee Bop Rocket. Broeierig hard en ongepolijst, met name door het snijdende slidegitaarspel.

PB & J is een lome bluesjam met lichte Smokestack Lightning trekjes, gevolgd door het intieme, maar altijd nog rauwe, Don’t Cry For Me. In de loom voortschuifelende shuffle You Drive Me Baby Blue valt vooral het vlammende en schurende gitaarwerk op.

De boogie Ramona Blue sluit het album op een waardige rauwe wijze af.

Fans van ongenadig rauw bluesrockwerk kunnen onmogelijk om dit nieuwe album van Big Johnny Blue heen!

Tracks:
01. In Amerikah
02. I’m Hurtin’
03. Bee Bop Rocket
04. PB & J
05. Don’t Cry For Me
06. You Drive Me Baby Blue
07. Ramona Blue

Website: https://www.facebook.com/bigjohnnyblueandstrangecargo/