Review: Big D & Captain Keys – Tales Of Friendship

 

Big D & Captain Keys - Tales Of Friendship

Big D & Captain Keys – Tales Of Friendship
Format: CD / Label: Naked Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Big D & Captain Keys is het project van the BluesBones leden Nico de Cock (zang, cabasa) en Edwin Risbourg (piano, zang). Het project ontstond toen Nico en Edwin in een hotelbar van de European Blues Challenge een piano zagen staan en hun kans grepen. Zij speelden daar een aantal nummers tot groot enthousiasme van het daar aanwezige publiek.

En dus ontstond het idee om een album op te nemen en dat  gebeurde in de Save The Music Studio. Het zal weinig verbazing wekken dat we hier met een zeer intiem album te maken hebben gezien de combinatie van zang en piano. Veel (over) bekende blues en bluesy nummers komen voorbij.

De eerste is de klassieker Every Day I Have The Blues met zeer soepel swingend pianospel en krachtige bluesy zang. St. James Infirmary is al even intiem in een warm deinende versie met indrukwekkend jazzy pianospel. De cover van Otis Redding’s (Sittin’ On) The Dock Of The Bay past perfekt in het repertoire van het duo in een rustgevende soulvolle versie.

Whiskey And You is één van de breekbare warme ballads van het album evenals het zeer intieme Broken Tears. De klassieker Crossroads is in een energieke pompend jasje gestoken. John Hiatt’s Have A Little Faith In Me past ook prima tussen de andere nummers van het album.

Dat geldt trouwens ook voor de twee Tom Waits covers Ol’ 55 en New Coat Of Paint. De energiek rockende swinger Seesaw Blues sluit het album af.

Een lekker album van Big D & Captain Keys, uitermate geschikt voor de late uurtjes!

Tracks:
01. Every Day I have The Blues
02. St. James Infirmary
03. (Sittin’ On) The Dock Of The Bay
04. Nobody Knows You When You’re Down And Out
05. Whiskey And You
06. Demon Blues
07. Broken Tears
08. Picture In A Frame
09. Crossroads
10. Have A Little Faith In Me
11. Betrayal
12. Ol´ 55
13. Bring It On Home To Me
14. New Coat Of Paint
15. Seesaw Blues

Website: https://www.bigdbookings.com/