Review: Beth Hart – A Tribute To Led Zeppelin

 

Beth Hart - A Tribute To Led Zeppelin

Beth Hart – A Tribute To Led Zeppelin
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Provogue – Mascot Label Group
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Er zijn in de loop der jaren talloze Led Zeppelin tribute albums verschenen. Die kan je allemaal aan de kant schuiven want er is nu het ultieme Led Zeppelin tribute album verschenen en wel van zangeres Beth Hart, die we natuurlijk allemaal kennen van haar samenwerking met Joe Bonamassa en haar soloalbums.

Tijdens soundchecks en repetities van Beth en haar band kwamen meerdere malen Led Zeppelin sonsg voorbij. En die klonken dusdanig lekker dat besloten werd om een heel album te vullen met Led Zeppelin songs.

Het album werd geproduceerd door de van o.a. Green Day bekende Rob Cavallo en er trad ook een orkest aan, gearrangeerd door de vader van Beck, David Campbell.

En natuurlijk de uitstekende band van Beth, Tim Pierce (gitaar), Chris Chaney (bas), Dorian Crozier (drums) en Jamie Muhoberac (toetsen).

Het is op dit album goed te horen dat Beth haar hart en ziel in deze nummers heeft gestoken. Nergens houdt zij zich in maar gaat er ontembaar rauw tegenaan. De combinatie van Beth’s band met het orkest is zeer indrukwekkend. Er is hier zelfs sprake van een rockend orkest.

Geopend wordt met de klassieker Whole Lotta Love met hard pompende strijkers, splijtend gitaarwerk van Tim Pierce en de uitzinnige rauwe zang van Beth, die in de psychedelische break kreunend en naargeestig te horen is.

Ook Kashmir is uiteraard een klassieker waarin het orkest een belangrijke rol speelt.

De ultieme Zeppelin klassieker Stairway To Heaven ontbreekt uiteraard niet. Hier klinkt Beth gevoelig en breekbaar naast het imponerende orkest en het vlammende gitaarspel.

The Crunge klinkt super funky (zelfs het orkest) met super intense zang van Beth. Dancing-Levee combineert Dancing Days Are Here Again en When The Levee Breaks. Een mix van stevige funky grooves en zwaar bonkende rock.

Beth en haar band, en het orkest, beuken zich een weg door de gemeen harde cover van Black Dog.

Beth gaat vervolgens vocaal tot het gaatje in het mystiek zwevende No Quarter Babe.

Na het funky rockende Good Times Bad Times volgt een iets minder bekend Zeppelin nummer, The Rain Song. Een breekbaar zwevend cover, die opnieuw zeer imponerend klinkt.

Een schitterend cover album waarop Beth Hart klinkt zoals wij haar het liefst horen…rauw rockend!

Tracks:
01. Whole Lotta Love
02. Kashmir
03. Stairway To Heaven
04. The Crunge
05. Dancing – Levee
06. Black Dog
07. No Quarter Babe
08. Good Times Bad Times
09. The Rain Song

Website: https://www.bethhart.com/