Review: Beth Bombara – It All Goes Up

 

Beth Bombara - It All Goes Up

Beth Bombara – It All Goes Up
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Black Mesa – Sonic RendezVous
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Beth Bombara is een singer-songwriter uit St. Louis, Missouri, die begon als zangeres in plaatselijke punkbandjes. Van die punkachtergrond is tegenwoordig niets meer te horen. Na een aantal eigen beheer albums brak Beth door met het album ‘Evergreen’ uit 2019 op het Black Mesa label.

Ze heeft zich ontwikkeld tot een intieme singer-songwriter met een melancholiek stemgeluid en een muzikale stijl die bij vlagen de sprankelende pop-Roots kant op gaat maar meerdere keren ook zeer intiem en breekbaar klinkt.

Zo ook op haar nieuwe album ‘It All Goes Up’. Een album, dat geproduceerd werd door haar echtgenoot Kit Hamon, die ook nog eens de bas, synthesizer en percussie bespeelt. Daarnaast kom je Mike Schurk (drums), Samuel Gregg (pedal steel), Sam Golden (gitaar, mellotron), John Calvin Abney (piano, gitaar), Karl Kling (medeproducer, gitaar) en Eric Henry (pedal steel) op het album tegen.

Het album opent op een weelderig deinende wijze met Moment. De warm huilende pedal steel van Samuel Gregg speelt een belangrijke rol in dit nummer naats de intieme stem van Beth. Een nummer met lichte Sheryl Crow trekjes. Vervolgens is Lonely Walls een fraai loom en melancholisch groovende nummer met kermend schurend gitaarwerk.

De sprankelend stuwende pop-Roots van Everything I Wanted is het best ergens tussen Fleetwood en the Bangles in te plaatsen. Carry The Weight is een heerlijk deinend nummer met weelderige strijkers. Curious And Free klinkt broeierig en intiem en daardoor ook breekbaar gevolgd door het rauwe en dreigende Give Me A Reason met schurend fuzzgitaar spel.

Na het warm sprankelende Electricity klinkt What You Wanna Hear zacht en intiem wiegend. Fade is de bedwelmende en zwevende afsluiter van dit album.

‘It All Goes Up’ is een zeer overtuigend en intiem album van Beth Bombara, die aantoont dat zij moeiteloos met de top van het singer-songwriter genre mee kan.

Tracks:
01. Moment
02. Lonely Walls
03. Everything I Wanted
04. Get On
05. Carry the Weight
06. Curious and Free
07. Give Me a Reason
08. Electricity
09. What You Wanna Hear
10. Fade

Website: https://bethbombara.com/