Review: Bernard Allison – Luther’s Blues

 

Bernard Allison – Luther’s Blues

Bernard Allison – Luther’s Blues
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Ruf Records
Release: 2024

Tekst: Peter Marinus

Het is alom bekend dat Bernard Allison de zoon is van de in 1997 overleden bluesgigant Luther Allison is. En Bernard steekt dat feit totaal niet onder stoelen of banken. Op elk album dat hij zelf uitbracht staat wel één of meer tracks van zijn vader.

Al die tracks zijn nu verzameld op de dubbelaar Luther’s Blues, een compilatiealbum dus! En een compilatie die vol staat met de heerlijkste funky en soulvolle blues! Geremastered door Pauler Acoustics.

Het album gaat van heerlijke vette funky blues naar de meer intiemere soulvolle blueskant van Luther en dus ook Bernard.

Geopend wordt met het stevig funky groovende Hang On. Een grimmig nummer met uiteraard vlammend gitaarspel! Ook Reaching Out is funky maar dan van het luchtig groovende soort met zeer soulvolle zang.

Het lekkerste funky nummer is het vet funkende Too Many Women met krachtig bijtend gitaarwerk en een blubberende funkbas. De intiemere kant wordt  vertegenwoordigd door de bluesrock ballad Serious, dat een indringende zeer soulvolle versie krijgt. Love Is Free is vervolgens een breekbare soulballad en Midnight Creeper een opgewekte soulswinger.

Op de tweede schijf van deze dubbelaar staat nog veel meer lekkers.  Zoals de vet pompende bluesrock shuffle Back Down South met de hard bijtende gitaar van Bernard. Het luie en broeierige I Gave It All laat daarna de soul/funk kant horen.

Prijsnummer van schijf 2 is de stuwende bluesrocker Change Your Way Of Living, voorzien van pompend pianospel en vlammend slidegitaarwerk. Het intieme en akoestische Castle sluit deze dubbelaar op een gepaste wijze af.

De fans van zowel Luther als Bernard Allison kunnen deze kwaliteitsverzamelaar zonder enige aarzeling aanschaffen! Elk nummer is namelijk raak!

Tracks:
CD 1
01. Hang On
02. Reaching Out
03. Too Many Women
04. Into My Life
05. Serious
06. Bad Love
07. Now You Got It
08. Love Is Free
09. Midnight Creeper
10. Help

CD 2
01. Back Down South
02. I Gave It All
03. Life Is A Bitch
04. Let’s Try It Again
05. Change Your Way Of Lving
06. You’re Gonna Need Me
07. Compromising For Your Needs
08. A Change Must Come
09. Move From The Hood
10. Castle