Review: Bedford Slim – Silver Spade

 

Bedford Slim - Silver Spade

Bedford Slim – Silver Spade
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

In het verleden was ik al eerder behoorlijk enthousiast over Bedford Slim en zijn rauwe garageblues. En ook nu ben ik weer enthousiast na beluistering van zijn nieuwe album ‘Silver Spade’.

Bedford Slim is de naam die Adam Hurst, uit Portland, Oregon, gebruikt voor zijn garageblues uitstapjes.

Op zijn nieuwste album staat een dertiental nummers, die allemaal in de rauwe, broeierige blueshoek geparkeerd kunnen worden.

De eerste is Don’t Tear My Soul, Een rauw boppend nummer met een energiek geluid waarin Bedford’s fel schurende gitaar en zijn doorleefde zang prima tot hun recht komen. A Woman Just Like You is vervolgens een lui voortslepend bluesnummer. Uiteraard rauw, al was het alleen al door de schuurpapieren zang .

De boogie is ook aanwezig op dit album. I’m Gonna Be Your Man is een boogie van het broeierig grimmig voortpompende soort. Stay With Me vertoont lichte Spoonful invloeden via een vurig stuwend nummer.

Gitarist The Goose treedt aan met zijn branderige gitaar in de luie blues No Tears To Cry en het vurige Lookin’ Over My Shoulder. Nowhere To Run is een luchtig boppend swampblues nummer. Het zweterige swampgeluid is ook aanwezig in de stuwende blues Dressed In Red.

Na het rauw voortploegende Mule And Plough sluit  Bedford zijn album af met de soulvol galmende ballad Silver Spade waarin Freight Train te gast is met zijn soulorgel.

Bedford Slim imponeert wederom met zijn nieuwe ‘Silver Spade’ album!

Tracks:
01. Don’t Tear My Soul
02. A Woman Just Like You
03. I’m Gonna Be Your Man
04. I’ll Take You To The Grave
05. Long Time Gone
06. Stay With Me
07. Bleeding Heart
08. No Tears To Cry
09. Nowhere To Run
10. Lookin’ Over My Shoulder
11. Dressed In Red
12. Mule And Plough
13. Silver Spade

Website: https://adamhurst.com/bedford-slim