Review: Bedford Slim – Crow’s Alley

 

Bedford Slim - Crow’s Alley

Bedford Slim – Crow’s Alley
Format: CD / Label: Independent
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Bedford Slim is de naam die singer-songwriter Adam Hurst uit Portland, Oregon, veelvuldig gebruikt voor zijn garageblues uitstapjes. Daarbij wordt hij vaak bijgestaan door gitarist The Goose, organist Freight Train en gitarist DB Squirrel. Die zijn op zijn nieuwste album ook weer aanwezig.

De garageblues is niet de standaard, rauwe garageblues, die o.a., door the Black Keys gebruikt wordt. Nee, Bedford Slim weet de garageblues te vermengen met broeierige rockabilly en dat heeft een pompend en broeierig resultaat.

Het album opent met de galmende garageblues Old Rounder. Een loom pompend nummer ontdaan van alle overbodige franje waardoor er alle ruimte is voor de stug doorriffende rauwe gitaren van Bedford en The Goose. Sugar Baby pompt op dezelfde energieke wijze voort.

Cripple Creek is een cover van het Alexander “Skip” Spence (Moby Grape) nummer waarin boppende rauwe rockabilly verwerkt zit. Ook in You’re The One For Me is de rockabilly aanwezig met schroeiend twangend gitaarwerk. Iron Gate bevat wat meer bluesinvloeden, die verpakt zijn in een schroeiend fuzzend geluid.

You Used To Love Me is het hoogtepunt van het album. Een vurig schrijnende blues met intense zang. De sprankelend boppende blues Setting Sun sluit het album op een zeer prettige wijze af.

Het nieuwe Bedflord Slim album bewijst dat “less is more”. De blues ontdaan van alle franje waardoor een prima broeierig album overblijft!

Tracks:
01. Old Rounder
02. Sugar Baby
03. Tell Me
04. Cripple Creek
05. Iron Gate
06. Pay Day
07. Till I Ain’t Able
08. You’re The One For Me
09. Hey Hey Pretty Mama
10. You Used To Love Me
11. Setting Sun

Website: https://www.facebook.com/bedfordslim