Review: Beaux Gris Gris & The Apocalypse – Good Times End Times

 

Beaux Gris Gris & The Apocalypse - Good Times End Times

Beaux Gris Gris & The Apocalypse – Good Times End Times
Format: CD – Digital / Label: Grow Vision
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Beaux Gris Gris & The Apocalypse is een Britse band, geformeerd rond het echtpaar Robin Davey (gitaar, ex-The Hoax) en Greta Valenti (zang), die verder bestaat uit Emma Jonson (keyboards), Mark Barrett (drums) en Stephen Mildwater (bas).

Is This The Blues vraagt de band zich in het vijfde nummer van hun tweede album af. En ik kan daar gelijk op antwoorden met een “nee”. Het gaat hier namelijk niet om een blues of bluesrock album maar een album waar wel een bluesy sfeertje aanwezig is. Het dichts bij de blues komt het nummer Trouble Is Coming. Een zeer broeierig en snijdende lome blues met de sensuele zang van Greta in de hoofdrol.

De opener van het album, Fill Me Up, is een broeierige schurende pomper met krachtige zang van Greta en manlief Mark op zijn snijdende gitaar.

Vervolgens is Bungalow Paradise een intiem jazzy nummer met een voorname rol voor de sprankelende piano van Emma Jonson en Mark’s kreunende slidegitaar. De sfeer blijft zwoel in het soulvolle Alone met wederom een belangrijke rol voor de piano. Het eerder genoemde Is This The Blues is een schroeiend sluipend nummer waarin Greta ontzettend sensueel klinkt.

Na de luchtige pianorocker Gris Gris is het de beurt aan de frisse pure pop van Watching The World Fall Down, dat klinkt als een mix van Katrina & the Waves en Kim Wilde. Het lui zwierende Lucid sluit, compleet met zacht galmend gitaarspel, het album af.

Een aangenaam album, dat de wat meer ruimdenkende bluesliefhebbers zomaar eens aan zou kunnen spreken.

Tracks:
01. Fill Me Up
02. Bungalow Paradise
03. Alone
04. Trouble Is Coming
05. Is This The Blues
06. Gris Gris
07. Watching The World Fall Down
08. Lucid

Website: https://www.beauxgrisgris.com/