Review: Beaux Gris Gris And The Apocalypse – Hot Nostalgia Radio

 

Beaux Gris Gris And The Apocalypse – Hot Nostalgia Radio

Beaux Gris Gris And The Apocalypse – Hot Nostalgia Radio
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Grow Vision Music & Records
Release: 2024

Tekst: Gerrit Schinkel

De Amerikaans/Britse band Beaux Gris Gris and the Apocalypse is in 2017 opgericht door de Amerikaanse zangeres Greta Valenti en haar partner de Britse gitarist Robin Davey, o.a. bekend van de Britse bluesband The Hoax. Beaux Gris Gris and the Apocalypse maakt op New Orleans geïnspireerde muziek die zich niet in een apart hokje laat plaatsen. Hun debuutalbum ‘Love & Murder’ verscheen in 2019. Deze maand verschijnt hun nieuwe album ‘Hot Nostalgia Radio’, hun 3e, de opvolger van het vorig jaar verschenen dubbele livealbum ‘Live In The United Kingdom’.

Het album opent met de stevige uptempo rocker Oh Yeah! die er meteen in knalt met vette gitaren, een bonkende ritmesectie, hamerende piano en flamboyante zang. Het blijft stevig rocken in Wild Woman met een Greta Valenti in topvorm. Safety Queen, met vlijmscherp gitaarwerk, kent rustigere gedeeltes met backing vocals.

Uitbundig is de zang weer in de gitaarrocker I Told You Baby. In Middle Of The Night komen de blazers in actie, waarna in Sad When I’m Dancing gas wordt teruggenomen. All I Could Do Was Cry is een prachtige intens gezongen soulballad, die me doet denken aan het bekende Pain in my heart (o.a. Otis Redding en The Rolling Stones).

In de powerballad The Runaway, met scherp gitaarwerk, varieert de zang van ingetogen tot intens. Na de ballad Harder To Breathe gaat het tempo weer flink omhoog in Don’t Let Go met keys, gitaren en percussie. Na de mooie ingetogen bluesy ballad Penny Paid Rockstar musiceert de band er in het heerlijk melodieuze Marie lustig op los.

In de twee slotnummers horen we waar Beaux Gris Gris and the Apocalypse hun inspiratie vandaan halen. Met de accordeon belanden we in Let’s Ride in de New Orleans sferen en ook in de geweldige feestelijke afsluiter Mama Cray, tex-mex en zydeco in optima forma, met een fraaie accordeonsolo is het volop genieten.

Conclusie:
‘Hot Nostalgia Radio’ is een energiek en gedreven album van een geweldige band met een flamboyant boegbeeld.

Tracks:
01. Oh Yeah!
02. Wild Woman
03. Satisfy Your Queen
04. I Told My Baby
05. Middle of the Night
06. Sad When I’m Dancing
07. All I Could Do Was Cry
08. The Runaway
09. Harder To Breathe
10. Don’t Let Go
11. Penny Paid Rockstar
12. Marie
13. Let’s Ride
14. Mama Cray

Line-up:
Greta Valenti (a.k.a Beaux Gris Gris) – zang, percussie
Robin Davey – gitaren, backing vocals
Stephen Mildwater – bas, backing vocals
Sam Robertson – keys, piano, accordeon, glockenspiel, backing vocals
Tom Rasulo – drums, percussie, backing vocals
Chris Cunningham – bas (track 14), backing vocals
Jon-Paul Frappier – trompet
Yuri Villar – tenor- en bariton sax
Marie Gammage, Daniel Jester, Alesia Jester – backing vocals

Website: https://www.beauxgrisgris.com/