Review: Beau Jennings & The Tigers – Heavy Light

 

Beau Jennings & The Tigers - Heavy Light

Beau Jennings & The Tigers – Heavy Light
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Black Mesa Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Beau Jennings is een Amerikaanse singer-songwriter uit Oklahoma, die in het verleden samenwerkte met o.a. Sufjan Stevens, Richard Swift en filmmaker Bradley Beesley. Op zijn nieuwe album laat hij zich begeleiden door zijn Tigers. Chase Kerby (gitaar, keyboards, backing vocals), Michael Trepagnier (bas), Dustin Ragland (drums) en John McCall (keyboards).

Beau noemt artiesten als Tom Petty, Wilco, Bob Dylan en the National als zijn grootste invloeden. En vooral de invloed van Tom Petty kom je een aantal keer op dit album tegen.

In de opener van het album, Sunflower, kan je absoluut niet om het geluid van Tom Petty heen. Al was het alleen al door de zang van Beau in een loom deinend nummer met krachtige (luie) riffs.

The Comeback gaat meer richting het galmende geluid van een band als the National maar nog steeds met een nadruk op Tom Petty-achtige Americana. I’m Reaching, Lord klinkt een stuk krachtiger en grimmiger in een stevige rocksong.

In Heavy Light duikt de overduidelijke Tom Petty invloed wederom op net zoals in het intieme en dromerige Bring A Little Light.

De sfeer in een aantal nummers is zeer dromerige en zelfs af en toe breekbaar zoals in Colorado met smachtende zang van Beau. Juniper is een dromerig liefdevol nummer dat aangenaam voorbij deint.

De afsluiter van het album, May This Song Be In Your Heart is een zacht stuwende song, die niet alleen in je hart blijft hangen maar ook in je hoofd.

‘Heavy Light’ is een aangenaam album, dat ik aan de fans van Tom Petty durf aan te raden!

Tracks:
01. Sunflower
02. The Comeback
03. I’m Reaching, Lord
04. I Know These Guys
05. Colorado
06. Heavy Light
07. Juniper
08. Bring A Little Light
09. May This Song Be In Your Head

Website: http://www.beaujennings.com/